typer av plåster

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-10
Den första plåster säljs redan 1920 var ganska stor. Enligt Band-Aid hemsida, var de ungefär 3-inches bred och 18-inches lång. Lyckligtvis finns det många fler sorter, former och storlekar som finns idag som hjälper dig att täcka din skärsår och skrubbsår när de läker. Vissa är stora och fyrkantiga, några är mindre och rektangulära med rundade kanter. Ytterligare andra är formade ungefär som ett "H", så om du får ett snitt på knoge fingret, kommer den att visas.

Alla dessa typer av plåster har samma grundläggande bildning, en självhäftande remsa som fastnar på huden med en bomullslik pad i mitten, kommer att inte hålla fast vid din klippa.

Comfort-Flex bandage

Enligt Band-Aid hemsida, är denna typ av plåster en universell bandage för "Varje dag skär-och skrubbsår. " De finns i olika storlekar och material.

Sheer plast de sägs vara mer andas. Klart Comfort-Flex plåster är, som namnet antyder, tydligt på självhäftande del.

Företaget gör även Flexibel Tyg plåster, med tyg på den självhäftande remsan.

Tough Strips

Denna typ av plåster beskrivs som "tunga för överlägset skydd," och är längre än vanliga plåster för bättre täckning. Det finns även en vattentät version av Tough Strips. Dessa uppges vara upp till två gånger starkare än vanligt vattentäta bandage.

For Kids

Band-Aid erbjuder en mängd olika motiv på sina klisterremsor för att göra dem mer spännande för barnen att bära. De mönster inkluderar: Dora utforskaren, Barbie, Scooby Doo, Transformers och Spider-Man

Vattentät

Det finns flera typer av plåster som är vattenavvisande eller vattentät, förutom de Tough Strips som nämns ovan. .

Sport Strip säljs som en vattenfast plåster som stannar på ens när det är vått. Det finns också olika former av "Water Block Plus" som sägs vara vattentät. Några av dessa är tydliga, så att du inte ser dem så mycket.

Antibiotika

Den här typen brukar vara i en gul ruta som säger "Plus antibiotika. " Enligt vår hemsida, är dessa avsedda för att läka sår snabbare än vanliga plåster och också sägs att minimera uppkomsten av ärr. De finns i olika former, och det finns också en "plus-antibiotika" vattentäta sorten.

Andra typer

Band-Aid gör små gel kuddar som täcker blåsor och sägs vara vattentät. De är tjockare och formas annorlunda än din vanliga typ av plåster. Dessutom gör de en "flytande bandage," som inte har en självhäftande remsa eller något. Istället är detta ett ämne som fortsätter med en applikator. Du sätter den på din klippa och det torkar snabbt att bli en tydlig, andas säl.

Fun Fakta

Enligt vår hemsida, var produkten uppfanns av en man som arbetade för Johnson Johnson, och vars fru var olycksdrabbade i köket.

Medan många människor kallar någon klisterremsan ett plåster, detta är faktiskt varumärket för den produkt som tillverkas av Johnson Johnson.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fördelar och nackdelar med IVF-behandling

Relaterade artiklar


 • de bästa sätten att hantera värmevallningar
 • normal andning priser för barn
 • första trimestern utvecklingen av en baby
 • hur du gör dina ögonfransar att växa
 • är prenatal vitaminer säkra för män?
 • friska familjer program
 • perimenopausal problem
 • hur du gör din egen formel huvudlöss
 • malignt lymfom hos hund
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com