vad är body mass index?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-10
Body Mass Index (BMI) är en enkel beräkning som tar hänsyn till en persons vikt och längd för att bestämma total kroppsfett. Även om inte lika exakt som hudvecket prov eller under vatten väger, är det fortfarande en ganska tillförlitligt mått. BMI är en faktor som används vid utvärdering av en persons långsiktiga hälsorisker

Beräkna BMI

Det finns många webbplatser som har BMI räknare , varav en används av Center for Disease Control (www. cdc. gov/healthyweight/assessing/bmi/). Men om du vill bestämma det på egen hand, blir formeln följande:

[(din vikt i pounds) dividerat med (din längd i inches) kvadrat] x 703

BMI på från 18,5 till 24

Enligt CDC är ett bra BMI 18,5 till 24. Om din maskin är i detta intervall, betyder det att du inte har ytterligare hälsorisker på grund av kroppsfett.

BMI under 18,5

Ett BMI som är lägre än 18,5 anses undervikt. Även om detta kan tyckas okej, det är faktiskt farligt på lång sikt, eftersom det kan leda till benskörhet och skador på hjärtat.

BMI på 25 till 29,9

Ett BMI på 25 till 29,9 anses överviktiga och bär måttliga hälsorisker. Det är möjligt att vissa idrottsmän kan ha ett BMI över 24 på grund av ytterligare muskler. (Muskler väger mer än fett. ) Således, om du är atletisk och har ett BMI över 24, kanske du vill följa upp med en läkare för ytterligare tester för att klargöra dina resultat.

BMI på 30 och högre

Ett BMI på 30 eller högre anses lida av fetma och detta medför en signifikant ökad risk för hälsoproblem.

ökade hälsorisker

Om ditt BMI är över 24 bör du följa upp med din vårdgivare för ytterligare bedömning . De kommer att behöva för att utforska din släkthistoria, nivån av fysisk aktivitet och kost för att bestämma den bästa nästa steg. Minska ditt BMI till en hälsosam nivå är ett viktigt mål, eftersom det hjälper till att sänka dina långsiktiga hälsorisker.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka är orsakerna till bakteriell vaginos?

Relaterade artiklar


 • kramper hos barn
 • Efexor som behandling för klimakteriet
 • amoxicillin och svampinfektioner
 • vad är sen abort?
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • hur du tar bort en spillra utan nål (och alla som skriker!)
 • Vad kan jag göra med mitt liv?
 • friska familjer program
 • orsakerna till en förstorad prostata
 • om att vara perimenopausal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com