Aspergers symptom hos en vuxen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-21
Aspergers syndrom är en störning i utvecklingen som påverkar hur en person uppfattar och bearbetar information. Det är är ett neurologiskt problem som redovisats och märkt 1994. Aspergers är en form av autism, trots att det inte försämrar intellektuell funktion som händer med många autistiska individer. Det drabbar främst människors beteende och hur de förhåller sig till andra

Symtom

Vuxna med Aspergers syndrom är vanligtvis mycket intelligenta. Men de har ofta svårt att kommunicera med och relatera till andra. Den vuxna med Aspergers kan ta dig mycket bokstavligt eller har svårt att uppfatta ansiktsuttryck och kroppsspråk. På grund av detta, kan hon vara oförmögen att förstå och följa sociala regler och normer.

Relatera till andra

Vuxna med Aspergers har svårt att relatera till andra verbalt, och de tenderar att samtala med skramlande på om saker utan att ansluta till den person de talar med. De reagerar olämpligt i sociala situationer, ibland skapar chock och förlägenhet. När de inser att detta har hänt, kan de dra tillbaka in i sig själva, eller de kan bli arga. På grund av detta, andra tycker bara vuxna med Aspergers är konstigt, bortkopplad och konstigt, och kommer att undvika kontakt med dem.

familjeproblem

oförmåga vuxna med Aspergers att relatera till andra kan skapa verklig oro för familjen och de som bryr sig om henne. I många fall Aspergers går odiagnostiserade, och när är det äntligen erkänt, har stress och frustration tagit ut sin rätt på både familjen och Aspergers patienten. Aspergers är en ensam sjukdom. På grund av hennes sociala inkompetens, är det svårt för en vuxen med Aspergers att ha någon betydande eller meningsfullt långsiktiga relationer med vänner och familj.

Hjälp genom coaching

Den vuxna med Aspergers normalt behöver social träning och kondition för att lära honom att relatera till andra, läsa sociala signaler och delta normalt i dag till dag sociala situationer. Han behöver hjälp att förstå vad de omkring honom säger, tänker och känner. Den Aspergers tränare kommer att arbeta med de enskilda för att hjälpa honom förstå och försöka "läsa" sociala situationer. Coachen kommer också att hjälpa honom att genomföra rutiner, organisera sin tid och hjälpa honom att identifiera områden i hans liv som behöver förbättras.

Hope

Med engagemang, tålamod och stöd från familjemedlemmar, goda vänner och utbildad personal, kan vuxna med Aspergers leva ett liv i lycka och tillfredsställelse.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kan medicinering byta hårfärg?

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och svullna bröst
 • Så för att lindra förstoppning med naturläkemedel för din familj
 • medicinsk självdiagnos hjälp
 • normal andning priser för barn
 • fosterutveckling hos tvillingar
 • hur man: tycker det är - 1984 i Massachusetts
 • hur man kan minska kolesterol
 • handtvätt aktiviteter för förskolebarn
 • cigarrök kontra cigaretter
 • gratis sjukvård tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com