Hur samhället barnen visa övervikt?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-02
Nästan hälften av barnen i Nord-och Sydamerika kommer att vara överviktiga år 2010, enligt en rapport som publicerades av International Journal of Pediatric Obesity. Även om diskriminering av ras, ålder, religion eller kön är olagligt, är fett diskriminering inte. Överviktiga barn lider många psykologiska och sociala konsekvenser av fett diskriminering, inklusive fördomar, peer avslag och låg självkänsla

Mätning Fetma

Begreppen "övervikt och fetma" avser kroppsvikt och även källan till den extra tyngd. Övervikt innebär helt enkelt din totala kroppsvikt är tyngre än att anses vara inom normala intervall, men vikten kan komma från muskler, ben, fett eller vätska. Fetma hänvisar strikt till stora mängder kroppsfett. Den mest använda metoden för beräkning av kroppssammansättning för både vuxna och barn är body mass index (BMI), förhållandet mellan höjd och vikt.

Fördomar mot feta Youths

En överraskande studie publicerad i American Sociological Review år 1961 slutsatsen att även de feta betyg barn med fetma som det minst sympatisk. När en grupp av överviktiga barn jämfört en normal vikt barn, ett barn som saknar händer och ett barn med ansiktsbehandling vanställdhet, barnen valt överväldigande överviktiga barn som den minst favorit att leka med. Överviktiga barn är hånade av klasskamrater (och ibland lärare och familjer) och förkastade socialt, lidande den resulterande ensamhet, isolering och depression som ofta inbegrips i vuxen ålder.

Kroppsvikt och självkänsla

Eftersom vårt samhälle är så fokuserade på utseende, många unga människor grundar känslor av egenvärde på deras utseende, mer än intelligens eller andra prestationer. En studie av 1. 000 gymnasister visade att fler än hälften av flickorna ville ha en mindre rumpa eller midja och smalare lår. Av nionde klass flickor, ville 63 procent gå ner i vikt, ett antal som steg till 70 procent med tiden som flickorna i årskurs 11. Varje rapporterade att de skulle vilja sig mer om de var tunnare.

Vikt och sexuell diskriminering

Män ofta diskriminerar kvinnor som de uppfattar som "fett". Unga män som öppet föredrar honor med utförligare siffror retade för sitt val, ibland av sina egna föräldrar. Överviktiga flickor kan drabbas den offentliga förnedringen av djurläten eller kommentarer om storleken och formen på deras kroppar. Unga kvinnor är enormt pressade att vara vacker och sexig (dvs tunn), och oro för vikt har uttryckt flickor så unga som 6. Unga män känner press att vara smal med porlande mage och muskulösa bröstkorgar. Rädsla för fett enheter män och kvinnor att anta stackars kroppen bilder, näringsmässigt otillräcklig kost och en rad ibland dödliga ätstörningar (anorexi) i deras strävan att få den "perfekta" kroppen.

Hur barn Visa Fett

En studie från 2008 på 10-till 14-åringar på uppdrag av Pfizer Healthcare Irland visade att barnen var mer intresserad av de sociala konsekvenserna av övervikt än någon upplevda hälsorisker. Barnen uttryckte också ingen sympati mot överviktiga personer. Även i grundskolan, speglade deras uppfattning de av vuxna som anser överviktiga människor som lata, giriga, slarvig, smutsig, dum och ful. De feta ses av både vuxna och barn som människor som väljer att vara stillasittande, sitta äta och titta på tv hela dagen och är därför helt ansvarig för sin sjukdom.

Förebyggande /Lösning

Barn är att betona vikten istället för att fokusera på att äta hälsosam mat och mellanmål och att få daglig motion. Balancing ett behov för hälsoutbildning med självkänsla-förstärka stödet måste bli vårt fokus. Alla barn, oavsett storlek, ska visas icke-dömande tillgivenhet och försedda med uppmuntran att vara den bästa person de kan vara. Undanhålla mat, tjat eller dieter hjälper inte. Föräldrar och lärare är ofta skyldiga till utskjutande missnöje med sina egna kroppar på barn. Vuxna måste komma tillrätta med sin negativa kropp bilderna och rädsla av fett och sluta lära barn att hata och förkasta deras kroppar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:handtvätt teori





Relaterade artiklar


 • hur tunn kropp hår med naturmedel
 • cat scan vs MR
 • Fakta om Cheerios
 • gurkmeja läkande
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • hur man kan stoppa fötterna från klåda
 • rättsmedel för analfissurer
 • hur man kan bli av manliga jäst infektioner
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
 • rekommenderad diet för graviditet




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com