STD symtom hos en kvinnlig

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-13
Sexuellt överförbara sjukdomar ofta närvarande inga symptom alls i en kvinna, som är både en välsignelse och en förbannelse. Det är fullt möjligt att vara smittad av en STD och inte känner något. På grund av bristen på symptom, könssjukdomar diagnostiseras efter en kvinna har smittats under en ganska lång tid. Följaktligen är det ett STD skickas till någon annan som kvinnan infekterade håller med oskyddat sex. Dessutom kan en kvinna tro att STD symtom som orsakas av olika medicinska problem, såsom en svampinfektion eller rakning.

Fakta

Enligt WHO finns det mer än 30 olika sexuellt överförbara sjukdomar. Föga förvånande dessa olika könssjukdomar ger olika symptom. Sexuellt aktiva kvinnor löper störst risk att smittas av humant papillomvirus (HPV), genital herpes och klamydia.

Typer

Det finns ca 40 stammar av HPV som överförs sexuellt. Några av dessa stammar orsaka livmoderhalscancer hos kvinnor medan andra stammar orsaka könsvårtor. De flesta människor infekterade med HPV inte visar några symtom, speciellt med cancerframkallande stam. Små bulor kan visas i underlivet i en person smittad med mer låg risk typ av HPV. Dessa gupp varierar i utseende och kan vara släta, upphöjda, grupperade tillsammans eller ett enda bula. De finns överallt i genitala regionen inklusive anus och vulva. Det är fortfarande möjligt för en kvinna att vara infekterade med denna stam av HPV och inte uppvisar några symtom.

genital herpes kan eller inte kan ge symtom hos en smittad kvinna. Om symtomen inte visas, producerar de vanligtvis smärta eller klåda i underlivet inom några veckors exponering. Tiny, röd-färgad gupp, blåsor eller sår även kan förekomma i underlivet och anala regioner. Dessa blåsor eller sår kommer att brista och förvandlas till sår som sekret och blöda. Skorporna ligger sedan och öm börjar läka. Ofta är symptomen så lindriga att de är förbisedda. I allmänhet är det första utbrottet av herpes det värsta och ofta det enda utbrott. Influensaliknande symtom också kan förekomma under de första utbrott av genital herpes.

Precis genital herpes, klamydia symtomen är ofta milda och oupptäckta. En bakteriell infektion i könsorganen, presenterar klamydia ofta inga symtom alls hos kvinnor, särskilt i de tidiga stadierna av infektion. Om symptomen uppstår, kommer kvinnor märker dem inom tre veckor efter exponering. Smärta under samlag, flytningar, smärta i nedre delen av magen och smärta vid urinering är de vanligaste symtomen på klamydia.

Effekter

Sexuellt överförbara sjukdomar kan få bestående effekter på en kvinnas kropp eller ingen effekt alls. Som tidigare nämnts kommer många sexuellt överförbara sjukdomar visar inga symptom och orsakar ingen skada på en kvinnas kropp. Andra däremot, kan orsaka permanenta skador på kroppen, inklusive men inte begränsat till, ökad risk för vissa cancerformer, hjärna, lever och hjärta skada, infertilitet och med död. Om symtom som liknar en STD uppträder, bör en kvinna omedelbart söka läkarvård att påbörja behandling.

Missuppfattningar

På grund av bristande medvetenhet och den skam i samband med sexuellt överförbara sjukdomar är kvinnor ofta oklara av tecken och symtom förknippade med dessa infektioner. Många tror att om en STD var närvarande i kroppen, skulle det finnas kontrollampa tecken som klåda, sveda eller gupp. Detta är inte fallet. Ett stort antal sexuellt överförbara sjukdomar visar inga symtom alls men ändå gör skada på en kvinnas kropp. Det bör aldrig utgå från att en STD inte är närvarande endast på grund av bristen på symptomen.

Behandling

Även om många könssjukdomar inte kan botas, kan symptomen behandlas. Krämer, receptbelagda läkemedel och olika OTC-läkemedel används för att behandla olika STD symtom. Hem rättsmedel för att behandla vissa sexuellt överförbara sjukdomar hos kvinnor är is förpackningar om det smittade området, varma bad och naturliga aktuella salvor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Black Cherry extrakt använder

Relaterade artiklar


 • inte Perimenopause orsaka ångest?
 • typer av syror som finns i magen
 • olika ögon kontakter
 • missbruksvård alternativ
 • vad man ska leta efter i en gynekolog
 • fri kropp toning tips
 • hur man bli gravid med en 38-dagars menscykel
 • klimakteriet och självmord
 • Hur få lavemang arbete?
 • leversjukdom steg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com