bröst ökning under klimakteriet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-24
Läkare förmodligen kommer att säga att bröst kan minska efter klimakteriet på grund av en nedgång i östrogen nivåer, men många post-menopausala kvinnor är benägna att säga att deras bröst ökat med minst en kopp storlek, vilket kräver att de köper nya bh: ar.

bristen på forskning

Enligt Europe. obgyn. net gjordes en studie för att försöka avgöra om en kvinnas bröst gjorde i själva verket växer efter klimakteriet. Inte mycket forskning har bedrivits på detta ämne, men det är känt att 30 procent av de förfrågningar om bröstförminskning görs av kvinnor som passerat klimakteriet. Det är dock inte känt om dessa kvinnor alltid haft stora bröst eller om deras bröst blev för stor för att passa dem efter klimakteriet.

Vad läkarna säger

Läkare kan hävda att bröst minskar efter klimakteriet på grund av den minskning av östrogen. Men kvinnor i klimakteriet har rapporterats en lägre lypolitic svar i mjölkkörtlarna och buken vävnad, vilket antyder att bröst kunde och kan öka efter klimakteriet. Läkare menar också att en minskning, snarare än en ökning, kommer att leda till på grund av bröst "körtelvävnad massa minskar.

Vad kvinnor säger

En enkät gjordes bland ägarna underkläder butik, som rapporterade att deras kunder noteras ett ökning i byst storlek kring fyllt 50 år. Fyra av fem av de kunder som sade ökningen skedde när de trädde in i klimakteriet. De butiksägare rapporterats över hela linjen, att 65 -. Till 80 procent av deras kunder rapporterade en ökning av bröst efter klimakteriet och ökningen var upp till två fulla kopp storlekar

Viktökning

Viktökning är vanligt under klimakteriet så detta kan vara orsaken till ökningen av bröst. Enligt Mayo Clinic, tenderar vikt att samlas runt en kvinnas underliv, snarare än på hennes höfter och lår, när hon är i klimakteriet. Hon kan också få betydelse i hennes bröst. Om en kvinna får fler än 20 pounds under klimakteriet, ökar hon risken att få bröstcancer med nästan 20 procent.

Vattenbindande

vätskeansamling, vilket är en annan fara i klimakteriet, kan förklara ökningen av bröst storlek. Om en kvinna tar ersättning hormonbehandling (HRT), som innehåller syntetiskt progesteron och östrogen, kan detta orsaka henne att behålla vatten, vilket kommer att öka storleken på hennes bröst samt leda till ömhet i brösten. Om en kvinna använder progesteron, kan detta öka hennes bröst med en hel kopp, enligt Dhea. com.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:stretching efter höftledsplastik

Relaterade artiklar


 • kvinnlig urinblåsa infektionssymtom
 • prostata besvär
 • diet för starka naglar
 • Hur glasögon korrekt vision?
 • förberedelse för en katt scan
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
 • Candida diet för barn
 • Hur flickor blir gravid?
 • med en period då gravid
 • Vad kan orsaka en lättare menstruationscykel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com