endokrinologi definition

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-02
Endokrinologi innebär de olika systemet för körtlar som utsöndrar hormoner i blodet. Dessa hormoner leda till reaktioner i andra celler i kroppen. Dessa svar ingår utlöser "kamp-eller-flykt" reaktion, vilket ger en optimal användning av glukos och glykogen, och även reglerar metabolismen av varje kroppscell

Definition

Endokrinologi är läran om det endokrina systemet --- systemet av körtlar i kroppen som producerar hormoner. Ingår i det endokrina systemet är Langerhanska öarna, binjurarna och sköldkörteln. Läkare som är specialiserade på detta område av läkemedel kallas endokrinologer

endokrina systemet körtlar

körtlar i det endokrina systemet är: hypofysen och hypotalamus körtlar, som ligger i hjärnan, sköldkörteln och bisköldkörtlarna, som ligger i. lägre hals, bukspottkörteln (Langerhanska öar), som ligger i buken, äggstockarna, som ligger i nedre delen av magen, testiklar, som ligger i ljumsken, och binjurarna, som ligger ovanpå varje njure.

Interaktion

Hypofysen utsöndrar hormoner som styr andra endokrina körtlar i kroppen i varierande grad. Hypothalamus körtel utsöndrar hormoner som styr hypofysen.

Hypofyshormoner i liten omfattning involverade i processerna för Isles of Langerhans, men hypofyshormoner är starkt involverade i kontrollen av sköldkörtelhormon release.

endokrinologer

Läkare som är specialiserade på praktiken endokrinologi går läkarutbildningen i fyra år, sedan tre till fyra år i praktik och vistelse program, där de praxis på bredare medicinska områden, såsom pediatrik eller inre medicin. Efter avslutad del av sin utbildning, är två till tre år åt att lära att diagnostisera och behandla endokrina nervsystemet.

Medan vissa endokrinologer behandla alla villkor i samband med det endokrina systemet, andra fokuserar sin praktik på en specifik eller flera områden.

Endokrin Kirurger

Endokrina kirurger är de kirurger som är specialiserade på kirurgisk behandling av endokrina sjukdomar. För att bli medlem i American Association of Endokrina Kirurger och styrelse-certifierad som en endokrin kirurg måste en kirurg ha genomfört minst 100 endokrina operationer och ägnade en stor del av hennes medicinsk praxis för endokrina störningar.

Medan endokrinologer kan finnas i en mängd olika inställningar, endokrina kirurger sannolikt att finna i stora sjukhus, University Medical center och andra medicinska service anläggningar där det skulle finnas tillräckligt kunder att stödja en sådan specialiserad området.

Endokrina

Diabetes mellitus är en sjukdom i endokrina systemet, ett villkor att 16 miljoner amerikaner har, men många är ännu ej diagnosticerad enligt Endokrina webben. Diabetes är klassificeras i en av två typer, beroende på orsaken till tillståndet. Typ 1-diabetes beror på en brist på insulin i kroppen. Diabetes typ II resultat av utvecklingen av insulinresistens i kroppen

Sjukdomar i sköldkörteln inkluderar struma, hypertyreos och hypotyreos. En struma är en utvidgning av sköldkörteln, som i vissa fall måste opereras bort eftersom det utvidgade vävnaden trycker på luft-och matstrupe, vilket leder till andningssvårigheter och svårigheter att svälja.

Hypertyreos är förekomsten av för mycket sköldkörtelhormon, vilket ökar cellulär metabolism i hela kroppen. Hypothyrodism är bristen på tillräckligt cirkulerande sköldkörtelhormon.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:struktur i knäleden

Relaterade artiklar


 • symptom på ischias endometrios
 • information om klimakteriet
 • Fakta om serotonin
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • användning av syre i kroppen
 • hälsosam mat fakta för barn
 • urinvägsinfektion från Escherichia coli
 • hur man förbereder sig att föda hemma
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • diet för starka naglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com