graviditetstest som används i läkare kontor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-20
Även om de flesta kvinnor kommer att ta graviditetstester i avskildhet i sina egna hem, kommer många besöka läkare för bekräftelse av resultatet. Graviditetstest som används i läkarens kontor inkluderar urinprov och blodprov. Även om båda proven söker samma hormon, känsligheten av testet skiljer

Du behöver:.
Liten del eller hela längden på navelsträngen, sparas antingen när stubben lossnar från barnets navel eller när man skär från moderkakan.
.
70% alkohol lösning eller väteperoxid.
Bomullstussar.
Papper tallrik eller Teflex skärmen (överdragen plåt som används i livsmedel dehydrators).
Duk, aska, örter eller andra kulturellt lämpliga ämnen.
Keepsake låda eller plast återförslutningsbar påse.

hCG-hormon

Enligt American Association Graviditet, både blod och urin graviditetstest upptäcka förekomsten av humant koriongonadotropin eller hCG. Detta är det hormon som produceras av kroppen vid implantation sker i livmodern. Nivån av detta hormon fördubblas varannan eller var tredje dag under den första trimestern och orsakar många av de tidiga graviditeten symptom som mest kvinnor upplever.

urinprov

urin graviditetstest är de vanligaste och billigaste graviditetstest. Urinen graviditetstest används vid läkarmottagningen är mycket lik de som köps över disk i de flesta apotek. De urinprov påvisar förekomst av hCG urinen men inte upptäcka nivån av hormonet. Detta test utförs genom att antingen kissar direkt på testet eller genom att urinera i en kopp och doppa teststicka i provet. Resultaten finns i några minuter.

Blodprov

Blood graviditetstest är dyrare och bör utföras i läkarmottagningen. Denna typ av test detekterar nivån på hCG-hormon i blodet. Med en hälsosam graviditet, fördubblar hormon varje två till tre dagar. När detta inte sker, kan det indikera ett problem med graviditeten. Om läkaren misstänker en fråga eller att patienten har en historia av komplikationer, till flera blodprover kan beställas i de första veckorna av graviditeten följa nivåerna av hCG i blodet. För att genomföra detta test kommer patienten ha blod dras och skickas till labbet. Resultaten från ett blodprov graviditet i allmänhet tar ett par dagar.

Timing

urin graviditetstest är mest noggranna om det tas efter en missad tid. Även om vissa tester kan tyda på en graviditet innan perioden missas, är det möjligt att hCG inte kommer att byggas upp i systemet tillräckligt för att indikera en positiv. Blodprov kan i allmänhet tas tidigt och ge ett rättvisande resultat. Enligt American Association Graviditet kan en blod graviditetstest vara tagit 7 till 12 dagar efter befruktningen.

Överväganden

En falskt negativa är mer sannolikt än ett falskt positivt med ett graviditetstest. Om kvinnans mens inte startar, bör graviditetstest göras om. Eftersom blodprovet är mer känslig, kan kvinnan välja att besöka läkare för ett blodprov om hennes mens är sen och urinprov uppvisar fortfarande ett negativt resultat.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:ta hand om dina öron

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • normal puls hos kvinnor
 • konsumenter av receptbelagda läkemedel
 • normal puls för en manlig
 • matsmältningssystemet roliga fakta
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • riskerna för låg progesteron nivåer i tidig graviditet
 • STD symtom hos en kvinnlig
 • täta urinvägsinfektioner
 • hur man kan stoppa fötterna från klåda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com