hur man bevarar navelsträngar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-28
I afrikanska kulturer navelsträng en kvinnas första barn är en verktyg för spådom. Det är inspekteras av barnmorskor för ledtrådar till moderns framtiden, en tro som liknar behandlingen teblad, handflator eller kort tarot. Vissa indianstammar följa en anpassad att bevara en del av navelsträngen i tyg. Det läggs till ett läkemedel påse som antingen är ansluten till vaggan eller bärs av mamman som en symbol för barnets anknytning till henne och till Moder Jord. Det bevarade sladden är tänkt att erbjuda skydd för barnet hela livet. I Japan kallas en traditionell ceremoni Hesono O förvisar en torkad bit av navelsträngen till en särskild trä suvenir rutan gjorts för detta ändamål, och tros hålla lycka för framtiden mor-barnrelationen

Du behöver:.
Små avsnitt eller längs hela navelsträngen, sparas antingen när stubben lossnar från barnets navel eller när man skär från moderkakan.
.
70% alkohol lösning eller väteperoxid.
Bomullstussar.
Papper tallrik eller Teflex skärmen (överdragen plåt som används i livsmedel dehydrators).
Duk, aska, örter eller andra kulturellt lämpliga ämnen.
Keepsake låda eller plast återförslutningsbar påse.

Ren, Ordna och torka Cord


1.
Rengöring sladden av blod och smuts med bomullstussar doppade i en 70 procent alkohol eller väteperoxid lösningen är valfri men kommer att påskynda torkning. Om du använder stubben sladd efter den lossnar från barnet, kommer den lilla bit av navelsträngen delvis torrt men kan behöva rengöras.
2.
Applicera aska eller örter till den navelsträngen, som önskat. Detta steg är valfritt. Förespråkare av Lotus Birth, där navelsträngen sitter kvar på barnet och moderkakan tills den faller bort naturligt, normalt använder havssalt, lavendel, rosmarin och gyllene sigill för att bevara moderkakan och rep.
3.
Om hela längd navelsträngen används kan det ordnas strax efter födseln i en cirkel, spiral, eller hjärtformade och vänster på en papperstallrik eller Teflex ark att torka.
4.
navelsträngen kan placeras utanför dörrar eller inomhus på en väl ventilerad hylla men måste hållas utom räckhåll för djur och barn. Beroende på klimat, bör kabeln vara helt torr i tre till sex days. The torkade sladd kan vara insvept i tyg, placeras i en genomskinlig plast påse för att ingå i en baby bok, eller placeras i ett minne låda eller påse. När sladden är helt torr det hyser inga organismer och kan med säkerhet hanteras av vuxna eller barn.


Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:brutto fakta om inte tvätta händerna

Relaterade artiklar


 • Barn och bihåleinflammation
 • vad betyder det att donera din kropp till vetenskapen?
 • vad är lexipro?
 • hem rättsmedel för att släppa gas
 • spädbarn hudsjukdom
 • graviditet massage säkerhet
 • hur man undviker H1N1
 • kan du göra ett faderskapstest på ett ofött barn?
 • kan medicinering byta hårfärg?
 • Hur progesteron arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com