hur snabbt komma över svin influensa och andra säsongsbetonade flus

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-17
När du inte har tid att vara sjuk, är det sista du behöver för att komma ner med ett influensavirus. Det spelar ingen roll om den är svininfluensan eller säsongsinfluensa, du vill bara att det ska vara slut. Här är några förslag från den senaste forskningen om influensavirus om hur man snabbt må bättre och gå vidare med ditt liv

Du behöver:.
Liten del eller hela längden på navelsträngen, sparas antingen när stubben lossnar från barnets navel eller när man skär från moderkakan.
.
70% alkohol lösning eller väteperoxid.
Bomullstussar.
Papper tallrik eller Teflex skärmen (överdragen plåt som används i livsmedel dehydrators).
Duk, aska, örter eller andra kulturellt lämpliga ämnen.
Keepsake låda eller plast återförslutningsbar påse.


1.
Om du kan få en tid hos en läkare inom 48 timmar efter debut av dina symptom, kan du få ett recept för ett antiviralt läkemedel som Tamiflu, som hjälper stoppa spridningen av viruset i kroppen. Efter 48 timmar kommer denna medicin hjälper inte.
2.
Det bästa sättet att bli frisk snabbt är att gå till sängs. Studier visar att kroppen läker sig själv mest under sömnen. Om du inte kan sova, i sängen eller i soffan är bättre än att vara på fötterna.
3.
Om du att bli frisk fort vill, agera snabbt på dina symtom när De visas först är mycket viktigt. Kalla forskare från University of Virginia School of Medicine säger att du kan minska frekvensen av nysningar och blåser näsan om du får regelbundna doser av klorfeniramin, ett antihistamin och ibuprofen var 12 timmar i den första 48 timmar efter. Lägg decongestants som behövs.

Var noga med att behandla bara symtomen du har speciellt om du är på andra läkemedel. Använda allt i ett produkter som innehåller hosta kontroll, decongestants, smärtstillande och antihistaminer kan leda till att du över medicinera dig själv och sätta dig i riskzonen för allvarliga reaktioner.
4.
Ett naturligt sätt att avlasta är att använda en saltlösning nässköljning. Du kan köpa en eller göra din egen med flingsalt, inte bordssalt eftersom det har mer mineraler. Sprutar saltlösning upp i näsan spolar ut bakterier och virus. . Dessutom tunnar slem och gör det lättare att ta bort

vill göra en egen nasal bevattning lösning, rekommenderar University of Michigan Health System som du blandar:

 u00BC tsk. av havssalt
 u00BC tsk. bakpulver
8 oz. varmt
kranvatten
Du kanske vill använda destillerat vatten i stället. Koka destillerat vatten och förvara den i kylskåpet tills du behöver den. Att bevattna din näsgångarna suga upp lösningen i en glödlampa spruta (används för att rensa näsan med spädbarn) och spraya den i näsan, låter det rinna ut i diskhon.
5.
Stay uttorkad. De flesta resor till sjukhuset orsakas av uttorkning. Drick vatten, frukt-och grönsaksjuicer, sportdrycker eller te. Undvik alkohol som kan bidra till uttorkning.
6.
Inte motion. Njut av att för en gångs läkare rekommenderar att du inte bör träna. Du kan inte svettas ut influensavirus, men du kan göra själv sjukare. Motion under de första dagarna av en sjukdom kan stress immunförsvaret vilket innebär att din kropp kommer att vara mindre beredda att slåss av H1N1-viruset. Resultatet? Viruset kan föröka sig snabbare och du kommer att få sjukare innan du blir bättre. När symtomen börjar avta kan du göra milda former av motion som promenader och stretching som är immunitet byggare. Men inte över på grund det eller så kan du återfall.
7.
Om det inte är för kallt ute, få sol. Om du inte kan ligga i solen, ta vitamin D. Det kommer att hjälpa döda viruset. Se Vitamin D rådet för dosering. http://www. vitamindcouncil. org/newsletter/h1n1-flu-and-vitamin-d. shtml (Klicka på länken nedan) Om möjligt, öppna dina fönster och få frisk luft. Du vill inte att andas i cirkulationsluft med bakterier. Ta ett varmt bad eller jacuzzi. Det kommer att bidra till att lindra frossa också.
8.
Ta vitaminer immunitet byggnaden och mineraler som vitamin C och E, zink och omega 3-fettsyror som linfrö olja och fiskolja . Även om du inte har aptit, försök att äta små måltider med frukt och grönsaker för att hålla upp din styrka och ditt immunitet. Druvsaft är särskilt fördelaktig för att snabbt komma över svininfluensan. Frukten ökar din immunitet. Prova att göra en smoothie med 1 kopp druvsaft, 1 /2 dl yoghurt, 1 jordgubbar kopp och 1 banan för en trippel dos av immunitet öka influensa fighters.

Om du har en magsjuka, prova att lägga hackad basilika till din sallader eller salladsdressing. Oljan från basilika bladen kan hjälpa döda bakterier.

Om du inte kan hålla ner någonting på grund av kräkningar, prova mild mat som kex eller vanligt bröd och undvik stekt eller söt mat.

9.
Skaffa en luftfuktare. Forskning har visat att influensavirus lever längst när luften är torr. Prova en kall dimma luftfuktare om du använder det med barn.

Ta ett bad, en lång dusch eller få i en ångbastu om du vill lossa en täppt näsa eller lindra bröstet överbelastning. Den varma, fuktiga luften gör det lättare att andas.
10.
Om du har hosta, fungerar honung lika bra som hostmedicin. Det rockar halsen och lugnar torr, knastrar känsla.

Du kan också underlätta en hosta med te gjort av timjan. Blötlägg ört i varmt vatten i 2 minuter. Ta bort timjan och drick te.

tips och varningar


 • tonåringar och unga barn ska inte använda acetylsalicylsyra grund av risken för Reyes syndromKontakta din läkare om:
 • du inte kan hålla ner vätskor
 • du inte kan ta din temperatur ned med acetylsalicylsyra eller andra OTC-läkemedel
 • andningen snabb eller tung
 • du har andnöd eller blåaktig hudfärg
 • du har ett hudutslag
 • patienten kan inte vakna eller interagera, eller är allvarligt irriterad


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man förbereder dina barn för svininfluensan vaccination

  Relaterade artiklar


 • Definitionen av tonåriga depression
 • vad är en farlig blodtryck under graviditeten?
 • hur man skyddar barn från leksaker med bly
 • fördelarna med surrogatmamma
 • knä tendinit symtom
 • botemedel mot melasma
 • hur man somna när du cant
 • testosteron för män
 • effekterna av koffein på graviditet
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com