rikliga blödningar i klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-26
Mer än 7 miljoner kvinnor i American ensam lida kraftiga blödningar i klimakteriet, har tiden efter kvinnans äggstockar slutat producera ägg. Även om många kvinnor tror att tunga eller ovanliga blödningar är en normal del av klimakteriet och klimakteriet, den tid strax innan slutar äggstockarna att producera ägg, är det faktiskt inte normalt, och kan leda till andra komplikationer. Hänvisas läkare till kraftiga blödningar som menorragi, vilket är latin för kraftiga blödningar under menstruationen

Du behöver:.
Liten del eller hela längden på navelsträngen, sparas antingen när stubben lossnar från barnets navel eller när man skär från moderkakan.
.
70% alkohol lösning eller väteperoxid.
Bomullstussar.
Papper tallrik eller Teflex skärmen (överdragen plåt som används i livsmedel dehydrators).
Duk, aska, örter eller andra kulturellt lämpliga ämnen.
Keepsake låda eller plast återförslutningsbar påse.

Orsaker

Den vanligaste orsaken till rikliga blödningar i klimakteriet tros vara varierande hormonnivåerna, men i själva verket de exakta orsakerna är okända. Dysfunktionella blödningar eller DUB, som det allmänt kallas, är blödningar från slidan som inträffar på en ovanlig tid och från okända orsaker. Denna blödning kan uppstå som småblödningar mellan menstruationerna. Den innehåller också exceptionellt långa perioder, eller någon typ av blödning som inträffar efter klimakteriet har uppnåtts. Det kan orsakas av endometriepolyper, Myom i livmodern, adenomyos eller endometriecancer. Andra möjliga orsaker kan innehålla en sköldkörtelsjukdom, vissa kroniska sjukdomar blödning, eller kronisk njursjukdom.

Tecken /symtom

En kvinna kan lida av sjukdomskänsla och trötthet på grund av kraftig blodförlust eller hon kan uppleva yrsel och utveckla järnbristanemi. Andra tecken är frekvent byte av kuddar på grund av den kraftiga blödningar, forsande och översvämning av blodflödet när de står upp, och blodproppar som är större än en halv dollar i storlek.

Konservativ behandling

konservativa behandlingsmetoder för att styra den tunga blödning inkluderar administrering av hormonersättning att stabilisera varierande hormonnivåerna. Detta sker ofta med en kort kurs av p-piller, vanligtvis i ca 3 månader, med förhoppningar att denna behandling kan utlösa den kroppen att producera de riktiga nivåerna av östrogen och progesteron under sin månatliga cykel. Andra alternativ inkluderar naturläkemedel såsom daggkåpa, Vitex, wild yam rot, linfrö, belladonna och slaktare kvast.

Kirurgiska ingrepp

Kirurgiska ingrepp kan omfatta en D C (dilatation och skrapning) eller cryosurgery. Som en sista utväg kan en hysterektomi utföras om rikliga blödningar är okontrollerat på annat sätt. Om en hysterektomi är gjort, är det oftast en partiell hysterektomi för att bevara äggstockarna och naturliga hormoner som de producerar. Om patienten har en familjär historia av någon typ av äggstockscancer, då en total hysterektomi bör förformade att förebygga behovet av eventuella äggstocken tas bort i framtiden.

Varningar

En läkare bör utvärdera alla kraftig blödning. En kvinna bör inte hastigt rusade in med en total hysterektomi inte är absolut nödvändigt, lika plötsligt kasta kroppen i artificiell klimakteriet kan orsaka sin egen uppsättning av problem.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur länge RX droger kvar i kroppen?

Relaterade artiklar


 • hur man förebygger spädbarn uttorkning
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • REM-sömn hos barn
 • ömmande leder i klimakteriet
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
 • fakta om ADHD hos barn
 • menstruella problem och klimakteriet
 • inte Perimenopause orsaka ångest?
 • enkla och billiga sätt att kontrollera antalet spermier
 • struktur skelettmuskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com