ringorm i spädbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-05
Ringorm är en typ av hudinfektion. Trots att det är vanligast hos personer äldre än 2 år, barn också kan få sjukdomen, enligt babycenter. com. I vissa fall kan det vara svårt att upptäcka ringorm på ditt barn, eftersom symtomen inte dyker upp i dagar efter infektion. Därför är det viktigt att du håller ditt barn borta från alla kända fall av ringorm, samt hålla hennes tillhörigheter ren

Orsaker

Ringorm inte härrör från maskar, men är en typ av smittsam hud svamp. Svampen kan spridas av människor, samt av djur. Det är vanligare i fuktigt klimat. Ringorm kan påverka ditt barns hårbotten, ett tillstånd som kallas tinea capitis. Det är dock tinea capitis inte samma sak som en annan mer vanlig baby hårbotten åkomma, mjölkskorv. När ringorm påverkar delar av kroppen än hårbotten, det kallas tinea corporis. Exempel Jock Itch och fotsvamp.

Symtom

Ringorm i hårbotten kännetecknas av fjällande fläckar och skallighet i samma områden. Ringorm på ditt barns kropp är mer uttalad. Den kännetecknas av patchar som har fjällande ringar och smidig centra. Enligt surebaby. com, är den vanligaste området för ringorm att utvecklas i barn ljumsken. Fläckar efter ringorm är torr och kliande. När dessa patchar börjar de vanligtvis storleken på en femöring, men kan bli upp till 1 tum i diameter, enligt babycenter. com. Enligt surebaby. com kommer symptom på barnets hud omkring 10 dagar efter första kontakt med en smittad person eller djur.

Diagnos

Om du misstänker att ditt barn har ringorm, har en barnläkare testa hennes hud. Ibland kan en läkare berätta genom att bara titta på patchar, eller han kan ha att göra ett ljus hud skrapar att avgöra om ditt barn har ringorm eller inte.

Behandling

Din barnläkare kan rekommendera en over-the- Counter grädde för att behandla ringorm på ditt barns kropp. Använd den två gånger om dagen i upp till 4 veckor. Om läkaren tror att ringorm är allvarlig kommer han rekommendera en aktuell eller ens ett muntligt recept. Ringorm i hårbotten behandlas med ett anti-svamp schampo och oral medicinering. Det tar upp till 8 veckor för ditt barns hårbotten för att klara upp, enligt babycenter. com.

Förebyggande

När ditt barn börjar med behandlingen, se till att du tvätta sina kläder och sängkläder för att förhindra ytterligare smitta. Håll ditt barn borta från djur och människor som har ringorm. Alla husdjur har du bör kontrolleras för ringorm under den årliga hälsokontroller med en veterinär. Om ditt barn gå, vara säker på att han bär skor i gemensamma utrymmen, till exempel en pool eller lekplats. Se också till att ditt barns dagvård är sanitära.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:övningar efter en hals fraktur

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • Hur lång tid tar det att få ett födelsebevis?
 • om att vara perimenopausal
 • hur man bli gravid med en 38-dagars menscykel
 • tecken på en njurinfektion hos spädbarn
 • amoxicillin för infektioner i urinblåsan
 • farorna med feber hos barn
 • andropause diagnos
 • symtom på allvarlig endometrios
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com