struktur i knäleden

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-01
Knäleden är den största och mest ytliga gemensamt av nedre extremiteterna. Det är en ledvätska gångjärn gemensamt och en av de mest komplexa lederna i kroppen. Till skillnad från de flesta gångjärn, som tillåter endast böjning och sträckning, är knäleden kan kombinera böjning och utsträckning med segelflyg, rullning och rotation runt en vertikal axel.

Knäleden är väsentliga för den dagliga aktiviteter som står, går och trappor. Det är också den största gemensamma för idrotts-åtgärder, såsom att springa, hoppa och sparka. Alla dessa aktiviteter kräver knäleden för att vara extremt rörliga. Denna rörlighet är det som gör knäleden extraordinära, men också är det som gör den till en av de mest skadebenägna lederna i kroppen

. Bones

Tre viktiga ben i nedre extremiteterna är sammankopplade genom knäleden. Den största av de tre är lårbenet (lårbenet). Lårbenet möter upp med skenbenet (den större av de två smalbenet ben) för att bilda gångjärn av det gemensamma.

framför dessa två ben är knäskålen (känd som knäskålen). Knäskålen är ungefär 3 inches lång och 2 inches bred. Den sitter ovanpå den andra ben och glider när benet rör sig. Det skyddar också knäet.

Muscles

quadriceps och hamstring muskler samverkar för att stödja och flytta knä. De fyra quadriceps musklerna ansluta till framsidan av knäet och skapa bensträck när de insjuknar. Hamstring muskler motsätta sig quadriceps längs den bakre delen av benet och hjälpa till att flexa knäet.

Ledband

ligament är ofta anses vara de viktigaste delarna av knäleden. De svepa runt hela leden och ger styrka och stabilitet. Det finns fyra stora ligament i knät, varje kontakt lårbenet och skenbenet

Den mest kända av ligament är främre korsband (ACL). . Det fungerar att kontrollera och begränsa rotation och rörelse framåt av skenbenet. Den går ner i mitten av framsidan av knäet. Samarbetar med ACL på bakre delen av knät är den bakre korsbandet (PCL). Den går ner i mitten av baksidan av knät och gränser flyttning bakåt av skenbenet.

Det mediala säkerheter ligament (MCL) och det laterala ligament säkerheter (LCL) ge stabilitet till de inre (mediala) och yttre (laterala) del av knäet.

Senor

Senor Anslut muskler i skelettet. De hjälper också stödja åtgärder och hävstångseffekter muskeln. I knäet, ansluter den stora senan quadriceps till knäskålen. Det hjälper muskeln förlänga benet.

Gemensamma

Knäleden består av en yttre fibrös kapsel och en intern ledhinnan. Membranet linjerna alla interna sufaces av det gemensamma hålighet som inte täcks av ledbrosk och innehåller ledvätska.

knäet har ett komplett utbud av rörelse. Det kan utsträckas till en rak och "låst" läge, flex mellan 120 och 160 grader (beroende på position i höft) och rotera medialt 5 till 10 grader och medialt 30 grader.

Skador i knäleden är mycket vanliga, eftersom det är en låg-placerad, mobil-och viktbärande led som fungerar som en mötesplats för två långa spakarna i övre och nedre ben ben. Dess stabilitet är nästan helt beroende av den omgivande ligament och muskler, som ofta är för svag för att motverka den kraftfulla slag som knäet är mottagliga för.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur glasögon korrekt vision?

Relaterade artiklar


 • solskyddskräm vs solskydd
 • spädbarn blåskatarr
 • Fakta om graviditet och övre delen av buken
 • gör det själv tarm rengöra
 • snabba sätt att förmå labor
 • normal puls hos kvinnor
 • sätt att förebygga diabetes innan födseln
 • normala blyhalter hos barn
 • Definitionen av vätebindning
 • hur man somna när du cant
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com