baby hälsa hjälpa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-28
Skötsel av en ny baby kan vara direkt skrämmande för föräldrar, särskilt om det är deras första barn. De flesta föräldrar har oändliga frågor om hälsan hos sina barn och vad som är eller inte är normal, och barnläkare är mer än gärna besvara dessa frågor dag som natt. Här är några vanliga baby hälsa hjälpa frågor som nyblivna föräldrar ofta ställer under sina första veckor och månader med sina barn

Utfodring

De flesta föräldrar, oavsett om amning eller formel utfodring är nyfikna på hur mycket mjölk deras barn ska få i sina första veckor och månader i livet. Även om varje barn har olika behov, rekommenderar American Academy of Pediatrics (AAP) att barn som ammas vårdas mellan 8 till 12 gånger om dagen, oftast med två till fyra timmar. Bebisar ska spendera 10 och 15 minuter på varje bröst varje matning session. De flesta läkare rekommenderar inte att sätta ett barn på ett fast schema för matning, utan låta barnet att låta sina föräldrar veta när han är hungrig och matade honom enligt hans önskemål.

För formel diande spädbarnet det nationella nätverket för Barnomsorgen rekommenderar barnet konsumerar i uns sin vikt i pounds multiplicerat med två varje dag. Typiskt nyfödda äter mellan en och två uns varannan till fyra timmar med varje matning som varar högst 20 minuter.

Spitting Up

Vad är normalt när det kommer till en baby spottar upp är en top baby hälsa hjälp fråga för de flesta nya föräldrar. Nya föräldrar är ofta mycket förvånad, och upprörd, av hur ofta och hur mycket spotta upp kommer ut av en sådan liten kropp. Enligt AAP, så länge barnet går upp i vikt ordentligt, spotta upp är normalt ingen betydelse även när det verkar hända vid varje utfodring. Spottar upp är ett bekymmer om det åtföljs av dålig viktökning, munkavle eller hosta, är brun eller grön, är projektil, eller verkar speciellt svår. Detta kan tyda på att barnet har gastroesofageal reflux som kan kräva medicinsk behandling eller bero på en tarmobstruktion.

Diaper Matters

nyblivna föräldrar skulle aldrig drömma om att de kommer att spendera så mycket tid att analysera och oroande över deras nya bebis blöja, men innehållet, eller brist på sådan, av deras barns blöja är en top baby hälsa hjälp fråga för nyblivna föräldrar. Antalet blöjor bytas varje dag är en bra indikator på att en bebis får den näring den behöver. La Leche League anges att det är normalt att barn som ammas har mellan två till fem eller fler blöjor med avföring varje dag, och avföringen är typiskt gula och vattnig i utseendet. Formel som ammas har fastare avföring och får endast ha en pall blöja om dagen.

Fever

Fever i en ny baby kan vara särskilt om för föräldrarna eftersom sjukdom i en baby kan vara ganska allvarligt. Den AAP rekommenderar att du tar ett barns temperatur rektalt för de mest noggrannheten och kontakta en barnläkare eller gå till akuten om ett barn yngre än två månader har en temperatur över 100. 2 grader Fahrenheit. För barn över två månader, en rektal temperatur på 105 grader Fahrenheit kräver omedelbar läkarvård. Acetamenophin kan användas i barn över två månader för mild till måttlig feber.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:delar av det kvinnliga reproduktiva systemet

Relaterade artiklar


 • Vad är grå starr?
 • hypoplastiska hjärtsjukdom
 • Botox metoder
 • AA information
 • p-piller effekter
 • sjuklig fetma och risken för missfall
 • hur du tar bort en spillra utan nål (och alla som skriker!)
 • användningsområden för Vicks ånga gnugga
 • tips om effektiv kommunikation med föräldrar och familj
 • vad man ska leta efter i en gynekolog
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com