define muskelknutor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-29
Enligt uterin-fibroid. org kommer ungefär 25 procent av Myom behöver medicinsk behandling och kan orsaka symptom. Muskelknutor tumörer som finns huvudsakligen i livmodern. Däremot kan fibroider utvecklas i organ med glatta muskelceller. Dessa tumörer utvecklas hos kvinnor i reproduktiv eller barnafödande ålder. Orsaken till muskelknutor är okänd. Även muskelknutor kategoriseras som tumörer, de är inte cancer

Fibroider

Myom är kopplade till östrogenproduktion. . Dessa tumörer kan växa snabbt under graviditeten eftersom extra östrogen produceras. Men stoppa tumörer växer och faktiskt krymper under klimakteriet. När klimakteriet börjar, sker förlust av östrogen. Myom varierar i antalet och form. De är solida tumörer består av fibrös vävnad, och de växer långsamt. Till exempel kan muskelknutor allt från större än 20 cm till så lite som 1 mm i diameter. Även Myom kallas fibroid cystor, är de inte.

Typer

Det finns tre typer av muskelknutor, kategoriserade efter deras läge i livmodern. Subserosal eller subserous muskelknutor kan växa till stora och utveckla en stjälk. Kvinnor med subserous muskelknutor inte har många symptom. Dessa tumörer utvecklas utanför livmodern. Med intramural muskelknutor, som utvecklas på livmoderväggen, kan livmodern bula. Submukös eller submukosala muskelknutor finns inom livmoderslemhinnan. Dessa tumörer kan vara den mest problematiska. Till exempel kan submukosala muskelknutor ge långvarig menstruationsblödningar.

Symtom

Det finns flera symptom i samband med Myom. Kvinnor kan ha upprepade missfall, rikliga menstruationer, bäckensmärta, trötthet och frekvent urinering. De kan uppleva barnlöshet när muskelknutor blockerar äggledarna. Det kan vara lägre ryggsmärtor under mens eller samlag. Dessutom, svullen buk, förstoppning och blödning mellan perioder kan förekomma.

Diagnos

Om kvinnor inte har några symtom eller inte ansluta ovanstående symptom på möjligheten att muskelknutor, då en diagnos kan ta lång tid. Men de tumörer upptäcks vanligen under en mödravård besök eller rutin gynecologic tentamen. För att bekräfta diagnosen, kommer gynekolog utföra ett eller flera tester. En laparoskopi kan sättas in i magen så att läkaren kan leta efter det tumörer. I ett bäcken ultraljud, gynekologen kommer att infoga en trollstav-liknande instrument inne i slidan eller flytta den nedre delen av magen för att se bilder av bäckenorganen. En gynekolog kan också utföra en röntgen eller en hysteroskopi.

Behandling

När kvinnor inte lider av symptom bör läkare ta en "om de inte bryr dig, kommer vi inte störa dem tillvägagångssätt" . Men om kvinnor drabbas av muskelknutor de kan ta medicin för att kontrollera ovanlig blödning eller krympa tumörer. Muskelknutor kan avlägsnas kirurgiskt om de blir för stora, orsaka betydande problem eller stör en kvinnas chans att bli gravid.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:midja övningar

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt för födelsekontroll
 • urinvägsinfektioner
 • Fakta om tonåringar rökning
 • sätt att föreställa en pojke
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • medelåldern & klimakteriet
 • användbara tips för sensorisk integration sjukdom
 • prostata besvär
 • svår nästäppa under graviditet
 • Vilka uppgifter av ben i kroppen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com