delar av Integumentary systemet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-17

Funktion

De delar av Integumentary systemet agerar tillsammans som ett hinder på tre sätt:. En kemisk barriär, ett fysiskt hinder och ett biologiskt hinder. De delar av Integumentary systemet agerar i samarbete med immunförsvaret att bilda en biologisk barriär. Specialiserade celler i huden upptäcka och förstöra främmande bakterier. Vissa hudceller också närvarande antigener immunceller som sedan kan förstöra de främmande cellen.

Integumentary systemet fungerar som en fysisk barriär på grund av hårt, keratiniserad celler i hud, naglar och hår. Dessa relativt hårda celler är inte helt ogenomträngliga men skydda inre organ och blod systemet från den dagliga angrepp av den yttre miljön. Andra celler i huden producerar ämnen vattenavvisande att hålla kroppen från att absorbera eller tappa för mycket vatten eller vattenlösliga kemikalier, som salt. Håret är viktigt i avkänning insekter kryper på huden, vilket förhindrar fysiska trauma mot hårbotten, filtrering främmande partiklar och reglering värme.

Integumentary systemet fungerar som en kemisk barriär till stor del på grund av huden. Huden har bihang såsom svett, eller suderiferous körtlar och olja, eller talgkörtlar. Dessa körtlar utsöndrar ämnen på huden som avhåller reproduktionen av bakterier. Huden är värd naturligt att otaliga bakterier. Detta anses normalflora, eller biota, och är användbar för kroppen. Förekomsten av biota minskar koloniseringen av främmande bakterier som kan invadera och skada kroppen. Men det är också viktigt att upprätthålla en rimlig nivå för biota. Hud sekret har en naturlig antibiotika komponent och bidra till att upprätthålla ett lågt pH som hämmar bakterietillväxten. Slutligen ger huden ett pigment som kallas melanin. Melanin fungerar som en kemisk barriär mot ultraviolett strålning från solen. Melanin skyddar DNA i nedre vävnader från mutation och förstörelse.

Obalanser

Obalanser i de delar av Integumentary systemet kan orsakas av brännskador, cancer och främmande ämnen. Vissa fettlösliga ämnen kan passera genom den vattenavstötande kemikalier i huden och in i nedre vävnaderna. Exempel på fettlösliga gifter är: bly, kvicksilver, aceton, thinner, steroider och oleoresiner-oljor från Poison Ivy och gift ek. Dessa kan leda till förstörelse av vävnader eller skada på inre organ system.

Burns förstöra den fysiska barriären kapacitet Integumentary systemet. Burns lämna kroppen mottaglig för vätske-och elektrolytbalansen förlust och bakteriell infektion. Båda dessa resultat är potentiellt livshotande.

Integumentary cancer är okarakteristiskt utväxter av hudceller. Olika hudceller har olika priser av maligniteter och metastasering, eller tillväxt som sprider sig till andra delar av kroppen. Melanocyter, de celler som ansvarar för melanin produktionen, är mycket metastaserad och inte svarar bra på cellgifter. De svarar också för det lägsta antalet hudcancer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:organiska vitaminer för barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med hyaluronsyra i huden?
 • spinal blockad teknik
 • Hur man testar för klimakteriet
 • rökning alternativ
 • Vilka uppgifter av ben i kroppen?
 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • medelåldern & klimakteriet
 • hur man ignorera H1N1-influensa vaccin
 • örter som hjälper dig att bli gravid
 • klimakteriet och kliande hud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com