halstorrhet botemedel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-01
En envis knastrar är torr hals olycklig. Det kan följas av halsont, om du blir sjuk med något som liknar en förkylning eller influensa virus. Men ibland är det bara ett resultat av mycket torr luft, eller ens skrika för mycket på gymnasiet Homecoming spel. Lyckligtvis är torr i halsen normalt inte farlig, och kan lindras med några enkla huskurer och sunt förnuft

varför du har torr hals

Atmosfäriska förhållanden som inte alltid tillräckligt fuktigt för du är säker på att producera en torr hals. Detta är vanligast under vintern, när du andas allt det torra inomhusluften. Din hals kommer att känna riktigt torr och stickigt, speciellt först på morgonen.

Allergier kan orsaka torka, Scratchy halsen hos känsliga individer. En substans som kan utlösa en allergisk reaktion, t. ex. pollen, sällskapsdjur ilska och mögelsporer, kommer sannolikt också att ge dig en torr strupe.

Människor som av misstag andas nästan uteslutande genom munnen är vanligt drabbas av kroniskt torr hals. Detta är oftast resultatet av nästäppa, t. ex. när du har en otäck kall.

Tro det eller ej, muskler i halsen kan motstå en vrickning precis som alla andra muskler i kroppen. Om du spenderar en kväll och skrek och skrek på en konsert, kan du vrickning halsen muskler, vilket resulterar i en torr strupe.

Föroreningar är en stor källa till torr hals. De flesta människor inser att du har oräkneliga luftföroreningarna som flyger omkring dig när du är utomhus. Vad massor av folk inte vet är att föroreningar inomhus kan vara lika illa, om inte värre, när det kommer till en torr strupe.

röktobak eller andra ämnen är en vanlig orsak till torra strupe, och så använder rökfri tobak. Många människor upplever torr, inflammerad hals efter konsumtion av alkoholhaltiga drycker eller kryddad mat.

Enkla hem rättsmedel

Drick mycket kall vätska, smuttar dem hela tiden. Sug på lite is varje chans du får. Håll din hals fuktad. Popsicles och frysta barer frukt är bra för detta. Tillsätt lite intresse av att göra din egen frysta behandlar. Bara hälla din favorit juice eller ens te till is magasin. Fyll cellerna bara ungefär halvvägs full dock att göra mindre lagom stora popsicles som du enkelt kan suga på.

Sug på lugnande halstabletter eller ens hårda karameller för att smörja halsen genom att stimulera salivering. Många människor tycker att tuggummi är till hjälp också.

Värm en kopp vatten och lös lugnande honung och citron efter smak i den. Kyl till rumstemperatur och smutta på det. Vissa tycker om att göra en riktigt uppfriskande dryck från detta genom att lägga is.

Lös upp en tesked salt i ett glas med mycket varmt vatten. Låt det svalna lite, och sedan gurgla. Saltet är mycket lugnande för torr, knastrar i halsen, och kan användas så ofta du vill.

Var snäll mot dina halstorrhet

Använd en luftfuktare, särskilt under vintermånaderna då du kommer att använda mycket varm, torr luft för att värma ditt hem. Ditt sovrum är ett mycket bra nattetid plats för denna.

Undvik alla ämnen som du vet kan utlösa allergier som du har.

Rök inte någonting. Håll dig borta från saker som du vet att din hals torr, som alkohol eller varma kryddad mat.

Prata inte så mycket. Vila din röst och din hals muskler och ge dem en chans att återhämta sig på egen hand.

När det är inte så enkelt

Om din torra strupe morphs till ont i halsen inom några dagar efter inledande obehag, kan det finnas något mer olycksbådande görningen. Chansen är stor att du får en förkylning eller influensa, vilket naturligtvis kommer att göra dig olycklig, men kommer så småningom utrymma på egen hand.

Men om du kläckning något mer allvarligt exempel halsfluss eller halsfluss, finns det några saker att se upp för. Se din läkare om du får kräkningar eller illamående, huvudvärk, återkommande halsont eller en som inte blir bättre, röda svullna tonsiller, ömma eller svullna lymfkörtlar på halsen, blod i saliven, heshet eller hosta som varar längre än två veckor, pus eller vita fläckar på eller nära svalget eller hudutslag. Också vara uppmärksamma på hög feber, över 103 grader F hos barn och vuxna, eller över 101 grader F på spädbarn.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:inåtväxta tånagel avhjälpa

Relaterade artiklar


 • Vad händer efter hysterektomi?
 • vad är en onormal menstruationscykel längd?
 • klimakteriet och näsblod
 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • om vita blodkroppar
 • hur man kan stoppa fötterna från klåda
 • rättsmedel för värmevallningar & nattliga svettningar
 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • spädbarn blåskatarr
 • struktur skelettmuskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com