hur man amma under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-21
Amning ger spädbarn med nödvändiga näringsämnen för att växa och funktion. Världen Heath Organization rekommenderar amning ett spädbarn genom sina andra levnadsåret för att få de största fördelarna och näringsämnen (se referens 1). När en oväntad graviditet avbryter denna naturliga kretslopp, är många frågor som till säkerhet och effektivitet har fortsatt omvårdnad. Omvårdnad under graviditet kan vara utmanande, men med rätt kost är det möjligt

Du behöver:
. .


1.
Utvärdera ålder nuvarande barnet att bestämma barnets omvårdnadsbehov. Om yngre än 6 månader, är bröstmjölk typiskt barnets enda näringskälla, så ett stadigt flöde krävs. Om äldre än 6 månader men mindre än ett år, är omvårdnad fortfarande rekommenderas starkt, men fasta ämnen kan användas som ett komplement. Om äldre än 1 och ibland omvårdnad, är behovet inte lika stor, men omvårdnad är fortfarande rekommenderas.
2.
Fortsätt omvårdnad genom den första trimestern som förut. Mjölkmängden kommer inte att minska under denna tid av en graviditet, och det växande fostret vinner näring från reserverna finns i och runt livmodern.
3.
supplementet näring under andra och tredje trimestern. Som fostret växer, kommer mjölken för att byta in det typiskt kallad "avvänjning mjölk. " Denna mjölk har lägre fetthalt, är högre i protein och tenderar att vara mer salt. För att hålla leverans av mjölk hög, lägga till en extra 300 kalorier i din dagliga kost. Undvik mat som innehåller tomma kalorier som tilltugg. Optimal livsmedel för en ammande mamma är kött, mjölk, mejeriprodukter, ägg, frukt och grönsaker.
4.
Ta en prenatal dagligen. De vitaminer som ingår i en prenatal är bra för mamma, baby och foster.
5.
Använda växtbaserade tillskott om mjölkproduktionen minskar. Örter som anses säkra för användning under graviditet och som är kända för att öka mjölkproduktionen omfattar Kardbenedikt, marshmallow rot, frön fänkål och hallonblad. Kosttillskott kan hittas i tablettform på lokal hälsokostbutiker.
6.
Var uppmärksam på både barnets och fostrets behov. Om fostret är att mäta små på möten, överväga att lägga ytterligare kaloritillskott till din diet. Om barnet har invändningar mot mjölk eller verkar missnöjd med utbudet, överväga att komplettera och utvärdera kost.
7.
Motionera regelbundet. Motion ökar cirkulationen, syretillförsel och aptit. Ökad omsättning producerar mer mjölk för barnet och mer näring för fostret. En ökad aptit ser till att alla vinner tillräckligt med näring.
8.
Undvik stressande situationer. Stress gör att kroppen frisätter hormoner som minskar mjölkproduktionen. Om att hantera en stressande situation, anser avkoppling former, såsom massage, yoga eller meditation för att hålla kroppen i gott skick.

tips och varningar


 • vända dig till en vårdgivare för att avgöra om tandem omvårdnad är det bästa alternativet.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:övningar för att komma i form

  Relaterade artiklar


 • AA information
 • Hur får jag preventivmedel?
 • biverkningar av ergogenic hjälpmedel
 • läkemedel för att stoppa menstruationsblödningar
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • diet för starka naglar
 • bröst överbelastning i spädbarn
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • förbrända kalorier tittar på TV
 • Hur snart kan du träna efter en graviditet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com