hur man kan förbättra kommunikationen par

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-28
Par måste kommunicera väl för att upprätthålla intimitet. God kommunikation är också nödvändigt för problemlösning och stöd inom relationen. Kommunikation stärker relationer och minskar risken för skilsmässa, men ibland är det utmanande att skapa och upprätthålla god kommunikation inom ett förhållande på en daglig basis. Men att förbättra kommunikationen par kan vara lättare än många tror. Om par regelbundet använder bara några tekniker dagligen, kan kommunikationen förbättras avsevärt. Med hjälp av dessa tekniker kommer också att hjälpa par att utveckla ett mönster av att bekämpa rättvist vid konflikter och meningsskiljaktigheter kommer tillsammans

Tekniker

<. br> 1.
Monitor icke-verbal kommunikation
Titta noga din icke-verbal kommunikation. Det mesta av informationen par utbyta förmedlas ickeverbalt. Se till att ditt kroppsspråk och röstläge kommunicerar din avsikt.
2.
Öka självutlämnande
aktivt avslöja personlig information till din partner. Förklara dina känslor, tankar och föreställningar. Ingenting är för litet eller för stort för att dela om det är viktigt för dig.
3.
Aktivt
Lyssna
uppgett för din partner att du lyssnar på vad de har att säga. Gör och säger saker som tyder på att du ska gå till vad som sägs. Upprätthålla en god ögonkontakt, och reflekteras tillbaka vad du förstår att du får höra.
4.
Avsluta vad du startar
lösa konflikter så de kommer upp. Ett bra sätt att döda kommunikation är att hålla uppfostra oavslutade från det förflutna. Om de lämnas därhän, kan alla konversationer bli upprepningar av gamla frågor som aldrig blir lösta.
5.
Beröm och vårda
arbeta aktivt för att hitta saker att berömma din partner för. Vi vill alla vara runt människor som identifierar våra goda kvaliteter och till skillnad från de som aldrig märker Vad är trevligt om oss.
6.
Ställ frågor
Ställ frågor om din partners intresse , aktiviteter, förhoppningar och drömmar. Detta ger en möjlighet för din partner att uttrycka några av de viktigaste sakerna i livet-en möjlighet de får inte bli på annat sätt.
7.
Reparation
aktivt söka lösa misstag du gör när du kommunicerar. Ber om ursäkt och icke-defensivt erkänna dina fel

tips och varningar


 • Några tips att hjälpa till med genomförande och underhåll av dessa tekniker. :1. ) Förväntar missförstånd uppstår regelbundet --- i allmänhet, är kommunikation inte exakt och lämpar sig för ofta fel. 2. ) Tänk på att kommunicera och upprätthålla intimitet är viktigare än att ha rätt. 3. ) Om du har svårt att förstå din partners punkt, tänk dig i deras skor. 4. ) Var ärlig utan att vara "brutalt ärlig". 5. ) Slarva inte prata och fråga om känslor medan de diskuterar dina tankar och åsikter.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:baby hälsa hjälpa

  Relaterade artiklar


 • leksaker återkallas på grund av bly
 • alkoholism symtom
 • Vad innebär det att vara 80 utplånas?
 • sjuklig fetma och risken för missfall
 • normal puls av en 17 månader gammal
 • stretching efter höftledsplastik
 • hur man kan öka fertiliteten (tips för kvinnor och män)
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?
 • hudvård för gravida kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com