känslor efter klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-29
Klimakteriet kan kännas som en berg-och dalbana av känslor oroande. De flesta kvinnor uppger att de känner stor en dag och låg nästa. Varierande känslor kan vraket förödelse på kvinnors liv och lämna dem känsla förlorade med ingenstans att vända. Känslor under klimakteriet kan känna liknande känslor upplevt under PMS (premenstruellt syndrom)

Du behöver:. .
Självdisciplin

Orsak

När östrogen, progesteron och androgener varierar, de orsakar effekter på individens psykiska tillstånd. Serotoninnivåerna i hjärnan styrs av dessa hormoner. Den kemiska serotonin är ansvarig för att manipulera humör. När serotonin sjunker, så gör ditt humör, omvänt, desto mer stiger, desto bättre känns

Känslor

Varje klimakteriet erfarenheter känslomässiga förändringar på olika sätt. . Men de flesta kvinnor upplever fluktuerande känslor någon gång under klimakteriet. De vanligaste rapporterade känslor av sorg, oro och aggressivitet. Klimakteriet tenderar att minska känslor av lycka och förnöjsamhet genom att sänka den naturliga halten av kvinnliga könshormoner. Därför är det helt normalt att känna sig olycklig eller till och med oroande under dessa kroppsliga förändringar. Det är typiskt för kvinnor i klimakteriet att känna aggressiv eller defensiv som hormoner vrede och känslor varierar.

Ändringar

Eftersom olika känslomässiga förändringar sker, kvinnor tenderar att uppleva förändringar i varje aspekt av deras liv. Kvinnor känner irriterad eftersom deras kroppar, hormoner och psyke anpassa eller ändra svar på klimakteriet. Svårt att koncentrera redovisas och minnesförlust beror på förändringar i koncentration. Den stress som upplevs under denna liv övergång orsakar känslor av spänning och kan även leda till trötthet.

Relief

Att ta hand om våra kroppar är alltid viktigt, men det är särskilt viktigt under klimakteriet. Få tillräckligt med sömn. När kroppen sover hjärnan kan fokusera på att reparera sig själv och planar ut ostadiga kemisk obalans. Äta har rätt hälsosamma blodsockernivåer och motion, även i små mängder, ökar serotonin. Under träning, naturlig humör medel som endorfiner öka, vilket gör den negativa känslor i samband med klimakteriet försvinna.

Coping

hålla sig lugn och fokuserad under klimakteriet är nyckeln. Hårda och instabila känslor kan minskas genom yoga, meditation och djup-andningsövningar. Ta dig tid att ta reda på vad tekniker lindra känslor av känslomässig påfrestning för dig och glädjas i dessa verksamheter. Utforska nya kreativa butiker är ett sätt att släppa negativa eller stressande känslor. Det viktigaste en kvinna kan göra under klimakteriet är att lyssna på sin kropp, känna hennes känslor och agera därefter. Om du känner dig stressad, stanna upp och slappna av. Om du känner dig trött, vila. Och om du känner dig ledsen, ta chansen att göra något positivt att lyfta ditt humör.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:stroke varningsskyltar

Relaterade artiklar


 • bmi information
 • REM-sömn hos barn
 • symtom på hypotyreoidism under graviditeten
 • steg för en hälsosam graviditet
 • hud fördelarna med chlorella
 • faror av plug-i luftrenare
 • lågt blodsocker hos spädbarn
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • amoxicillin för infektioner i urinblåsan
 • surrogatmamma pros & cons
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com