kolesterol och klimakteriet studie

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-30
Många kvinnor är inte medvetna om att klimakteriet utlöser förändringar i kolesterol. Även hjärt-kärlsjukdom är sällsynt hos yngre kvinnor, äldre kvinnor blir allt löper risk för hjärtinfarkt och stroke, beroende på American Heart Association, som publicerar riktlinjer för kost-och livsstilsförändringar som kan minska risken

Du behöver:.
självdisciplin.

Historia

En studie i september 1987 "New England Journal of Medicine" fann att genetiska faktorer bidrog till en ökning av kolesterol efter klimakteriet. A 2009 studie i "American Journal of Epidemiology" som följde kvinnorna under sju år visade fettnivåer topp under tidig menopaus år. Tidigare studier tyder på att nedgången av östrogen nivåer var ansvarig för de ökade LDL (dåliga) kolesterolet hos kvinnor som passerat klimakteriet.

Missuppfattningar

Women's Health Initiative var en bred, 15-årig studie på mer än 160. 000 friska äldre kvinnor. Med början år 1991 var försök under undersökningen syftar till att kontrollera effekterna av postmenopausal hormonbehandling, kostförändringar och kosttillskott på hjärtsjukdom, benskörhet och bröst-och kolorektalcancer. Studien fann att hormonbehandling minskar inte och kan även öka risken för hjärtsjukdom hos kvinnor. Hormonbehandling inte sänka kolesterolhalten hos kvinnor i klimakteriet.

Betydelse

Skillnaden mellan "bra" och "onda" kolesterolet kan förklaras genom att förstå att högdensitetslipoproteiner (HDL) är små säckar som plocka upp kolesterol och bär den bort från kroppsvävnad och ut ur cirkulationen, vilket gynnar kroppen

Low density lipoprotein (LDL) liknar små säckar. men deras funktion är att transportera kolesterol i omlopp och vävnader, deponering av fettämne längs väggarna i blodkärlen och i kroppens vävnader. En kvot på mer HDL och LDL mindre minskar risken för hjärtsjukdom.

Triglycerider är en annan typ av fetter i samband med livsstilsfaktorer som övervikt, brist på motion, rökning, höga alkoholkonsumtion. Triglycerider, i totalt kolesterol, bör vara lägre än 150 mg /dl eller milligram per deciliter.

Enligt en jul 2004 artikel i "åderförkalkning tidning," total kolesterol i blodet under 200 mg /dL anses som låg risk, upp till 239 mg /dl ligger på gränsen, och kolesterolnivåer på 240 mg /dL och högre bedöms som mycket hög risk för hjärtattack och stroke. Nivåerna av HDL (goda kolesterolet) bör ligga över 50 mg /dL och LDL (dåliga) kolesterolet bör vara lägre än 70 mg /dL. Kort sagt, är förhållandet mellan HDL till LDL lika viktig som det totala antalet kolesterol.

Förebyggande /Lösning

Enligt American Heart Association, de bästa sätten att sänka kolesterolet är att äta en fiberrik kost som innehåller två portioner kallt vatten fisk per vecka, motion, sluta röka och dricka mycket vatten. Med omega-3 fettsyror, som t. ex. förorenande utan fiskolja, jättenattljusolja, spirulina, eller linfröolja kommer att höja HDL kolesterolnivåer. Valnötter och Chia frön är bra kosten också.

Livsmedel rika på lösliga och olösliga fibrer som sänker kolesterolet omfatta hela korn som havre och brunt ris och färska grönsaker och frukter. Kvinnor måste få tillräckligt med kalcium (som finns i fisk och gröna bladgrönsaker), vitamin D och järn, och begränsa salt och fet mat och alkohol.

Varning

Många kvinnor ser sina läkare årligen för cancerscreening cellprov , mammografi, och rektal tentor, men dessa tar inte platsen för regelbundna kontroller som inkluderar blodvärden. Enligt i Women's Health Initiative, hjärtsjukdomar och stroke döda nästan 500. 000 äldre kvinnor per år. Fråga din läkare om kolesterolsänkande medicin är lämplig.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lindring av perimenopause trötthet

Relaterade artiklar


 • anaerob respiration produktion av CO2
 • Hur säker är NuvaRing?
 • hur lätt belastning dator öga
 • vad är orsakerna till förhöjda leverenzymer hos tonåringar?
 • normal puls hos kvinnor
 • Definitionen av follikelstimulerande hormon (FSH)
 • p-piller effekter
 • baby leverans komplikationer
 • allergier och öroninflammationer
 • Vilka uppgifter av ben i kroppen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com