låg Carb dieter graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-06
Även viktökning är en oundviklig bieffekt av graviditeten, många kvinnor följer strikta diet och regimer motion i syfte att minimera övervikt vinna. En del läkare kommer att be sina patienter att avstå från någon typ av diet under graviditeten, men andra kan faktiskt föreslå följande särskilda dieter beroende på den enskildes situation. Om föreslog behöver en lågkolhydratkost som följs förnuftigt effektivt kan ge alla de viktiga näringsämnen en växande baby för korrekt fosterutveckling.

Historia

Kostvanor som begränsar eller eliminera kolhydrater, även känd som låg Carb diet, infördes först på 1860-talet i England av William Banting, sedan över på 1972 av Dr Robert Atkins, men gjorde inte vinna stor popularitet förrän långt senare på 1990-talet. Det fanns en rad lågkolhydratdieter att utvecklas efter Atkins diet, men trenden nått sin topp under 2004.

Funktion

Den grundläggande förutsättningen för en låg Carb diet är att begränsa mängden kolhydrater intas vid en måltid för att gå ner i vikt. Kolhydratrika livsmedel som bröd, pasta, gryn, ris, grönsaker stärkelserika, och frukter, avskräcks på en låg Carb diet eftersom de är kända för att höja blodsockernivån, vilket i sin tur höjer insulinnivåerna i kroppen. Man tror att insulin driver blodsocker in i cellerna och hindrar nedbrytningen av fett i kroppen, vilket gör det svårt att gå ner i vikt.

Typer

Det finns en mängd av låg Carb diet var med små variationer i de livsmedel som ska ätas samtidigt som man genomför kosten. Den Atkins diet är en extremt låg Carb diet och begränsar kolhydrater med betoning proteiner och fetter. The Zone diet påminner om Atkins genom att fokusera på protein och tillåter bara en liten mängd kolhydrater och South Beach dieten är en modifierad lågkolhydratkost och fokuserar på låga kolhydrater, protein och hälsosamma fetter.

Fördelar

Under vissa omständigheter, äta färre kolhydrater kan vara bra under graviditeten, och är ibland rekommenderas av en läkare om en kvinna lider av graviditetsdiabetes. De flesta låg Carb diet har specifika kost förändringar för de kvinnor som är gravida eller ammande i syfte att säkerställa både modern och barnet uppfyller deras näringsbehov tillräckligt. En del av betydelse är dock förstoppning ofta ett resultat av låg Carb diet som också kan förvärras med graviditet.

Varning

Extremt låg Carb dieter, som Atkins diet, rekommenderas inte under graviditet. Det är viktigt att en gravid kvinna får den rekommenderade mängden kostfiber för korrekt fosterutveckling, vilket saknas i de flesta låg Carb diet. Fullkorn, frukt och naturliga kolhydrater bör ingå i kosten för att få en tillräcklig mängd fiber. En gravid kvinna överväger en låg Carb diet bör diskutera alla risker och möjliga negativa effekter med hälso-och sjukvårdspersonal.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad gör ringorm ut?

Relaterade artiklar


 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • Hur ofta ska du använda japanska kuddar avgiftning fot?
 • steg för en hälsosam graviditet
 • är luftfuktare säkra för barn?
 • Medicaid sjukhem kvalifikationer
 • normal puls hos barn
 • vad är orsakerna till barnet diarré?
 • fördelarna med surrogatmamma
 • bruten handled symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com