p-piller effekter

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-01
P-piller är en av de viktigaste metoder som används av kvinnor för att förhindra oönskad graviditet. Tack vare användarvänlighet och tillförlitlighet av dessa piller, har preventivmedel blivit den vanligaste metoden för familjeplanering. P-piller är faktiskt en blandning av två hormoner, östrogen och progesteron. Även om dessa piller sägs vara tillförlitliga, det finns vissa biverkningar som en kvinna kan stöta om hon använder dem

Cancer

Det finns möjligheter att få cancer på grund av användningen av p-piller. Dessa piller har en kuslig karaktär. Även långvarig användning kan öka risken att få cancer såsom livmoderhals-och levercancer, minskar också risken att få cancer, t. ex. äggstockscancer och livmodercancer. Roll pillret i bröstcancer är ganska oklar. I vissa fall har det visat sig upp chanserna att få premenopausala bröstcancer och i vissa fall har det handlat ganska motsatts dramatiskt minska risken för bröstcancer.

Kolesterol

Effekten av p-piller på en kvinnas kolesterolvärden beror på olika faktorer, däribland den använda p-piller och koncentrationen av östrogen och progesteron som finns i den. Dessa två hormoner fungerar i motsatt sätt. Medan östrogen kan öka nivån av det goda kolesterolet och minskar nivån av dåligt kolesterol, inte progesteron tvärtom. Därför tabletter med endast progesteron är ogynnsamma i detta avseende.

Blodtryck

P-piller påverka blodtrycket. Äldre kvinnor som tagit p-piller under lång tid har en större risk för högt blodtryck. Det är bättre att byta till en annan form av preventivmedel om kvinnan redan har högt blodtryck. De som anser att hålla sig till p-piller trots högt blodtryck bör ha sitt blodtryck ständigt övervakas av en läkare. Men det är tillrådligt att använda andra preventivmetoder om du utvecklar högt blodtryck efter att ha använt p-piller.

Cardiovascular Disease

Du behöver inte panik om att utveckla hjärt-och kärlsjukdomar om du inte röker. P-piller orsakar negativa effekter för hjärt-kärlsjukdom bara hos kvinnor som röker vanemässigt. Rökning i sig är skadligt för en persons hälsa. Det kan sätta dig in i allvarlig fara om du lägger p-piller också. Dessutom har din ålder också en direkt inverkan på detta problem. Det är bättre att sluta röka om du är över 35 år och vill använda p-piller.

Mindre allvarliga biverkningar

illamående, yrsel, tiresomeness, huvudvärk, ömhet i brösten, humörsvängningar, viktökning och buksmärta är några av de mindre allvarliga biverkningar du kan möta under det inledande skedet av att använda p-piller. Dock kan dessa biverkningar försvinner på grund av regelbunden användning av p-piller.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tester för allergier

Relaterade artiklar


 • AA information
 • typer av p-piller dispensrar
 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • dynamisk ländryggen stabilisering övningar
 • naturliga Stretch Mark avlägsnande
 • vad är den primära funktionen av levern?
 • vad är en Medrol dosepak
 • biverkningar av gestagener
 • vad man gör om en 2-årig har en urinvägsinfektion
 • hur att lindra smärta liktorn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com