stroke varningsskyltar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-29
Stroke är nr 3 dödsorsaken i USA. Det är oftast en plötslig episod som kan orsaka handikapp och död, om behandling och vård har inte sökts ut direkt. Även skrämmande att tänka på, beväpna dig med information som går minska risken för stroke och kan göra dig uppmärksam på eventuella varningssignaler om en stroke, är det första steget för att förebygga handikapp och död i stroke.

Hur stroke inträffar

En stroke uppstår på grund av blockering eller bristning av ett blodkärl som transporterar blod och syre till hjärnan. . När fartyget sönder eller är blockerad, når blodet och syre inte den avsedda destinationen, hjärncellerna. När hjärncellerna inte får blod och syre de behöver för att överleva, börjar de att dö. Detta kan allt hända inom några minuter, och kan orsaka den del av kroppen hjärncellerna var kontrollerande att förlora funktionen. Tiden är viktig vid behandling och efterföljande resultat av en stroke.

Transitorisk ischemisk attack

En transitorisk ischemisk attack, TIA korta, är också känd som en mini-stroke. När ett blodkärl blockeras bara för en kort tid, anses det en TIA. Dessa mini-stroke föregå en stroke nästan 15 procent av tiden så det är viktigt att förstå vikten av att erkänna dessa episoder. Symptomen på TIA är desamma men varar bara några minuter. Om du upplever något av symptomen, ringa 911.

Tecken och symptom

Det finns flera varningssignaler för stroke. Plötslig svaghet eller domning i ansiktet eller kroppen, speciellt på ena sidan, är ett varumärke tecken på stroke. Känsla plötsligt förvirrad och har svårt att tala eller förstå? Dessa är också tecken du kan ha en stroke. Om du upplever problem med att på ett eller båda ögonen, gångsvårigheter, yrsel och förlust av balans du behöver för att ta dessa varningssignaler på allvar eftersom de är också tecken på en stroke. En plötslig svår huvudvärk med inga relaterade orsak kan tyda på en stroke också.

Minskad risk

Du kan minska risken för stroke. Genom att välja att äta en hälsosam kost och upprätthålla en hälsosam livsstil, kan din risk för stroke reduceras i enlighet med den amerikanska Stroke Association. Se till att få daglig motion, äta måltider låg kolesterol och bibehålla en hälso vikt. Om du redan är en rökare, vilket minskar din risk för stroke är en annan anledning att sluta idag, eftersom rökning kan öka din chans att ha en stroke.

Behandling och terapi

behandlingskur beror till stor del på resultatet av stroke. Om du kan känna igen varningssignaler och ta sig till sjukhuset omedelbart, är din chans att inte bara överleva en stroke, men återhämtar sig kraftigt. Du har ett fönster på cirka tre timmar efter din första tecknen på en stroke för att få vård för att se din bästa chans till ett fullständigt tillfrisknande. Det finns mediciner som kan stoppa en stroke pågående beror på en blockerad artär och minska dina chanser av funktionshinder, men du måste omedelbart söka läkarvård.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:define muskelknutor

Relaterade artiklar


 • Hur glasögon korrekt vision?
 • hur man bli gravid med en 38-dagars menscykel
 • Hur är en koloskopi gjort?
 • spädbarn trast symtom
 • naturliga sätt att bota en svampinfektion
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
 • cat scan vs MR
 • Yasmin problem
 • organiska vitaminer för barn
 • mäns hälsa problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com