urinblåsan Staph infektioner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-04
Urinvägsinfektioner är ett vanligt inflammation i urinvägarna. De kan orsakas av ett antal typer av bakterier, bland annat stafylokocker. Staphylococcus är en rund, klustrade bakterier som kan hittas ofta på huden eller i halsen. Staph infektioner i urinblåsan utgör en liten andel av den totala urinvägsinfektioner

Staphylococcus

Staphylococcus (även känd som bara Staph) är en typ av bakterier som orsakar många infektioner. Dess namn betyder ordagrant druvklase på grekiska eftersom under mikroskopet, visas Staph i små grape-liknande kluster. Även om det finns mer än tjugo olika typer av Staph, den vanligaste typen kallas Staphylococcus aureus. Det är denna typ av Staph som vanligen orsakar infektioner hos människor.

Urinvägsinfektioner

urinvägsinfektioner (även kallad blåskatarr eller urinvägsinfektion) är inflammationer i urinvägarna, särskilt urinblåsan. Även E. coli urinvägsinfektioner är vanligare, utvecklade infektioner på sjukhus eller av yngre patienter är mer benägna att orsakas av Staph. Staph infektioner i urinblåsan uppkommer i samband med Staphylococcus som normalt finns på huden, i näsan eller i svalget sprids i urinvägarna. Införselstället är oftast genom urinröret, lämnar öppning igenom med urin kroppen. Väl inne börjar Staph växa, föröka sig och spridas över hela urinsystemet, vilket påverkar urinblåsan, och, om den inte behandlas, till och med njurarna.

Symtom

Staph infektioner i urinblåsan kan visa sig på många sätt. Det vanligaste symtomet är den ökade behov av att urinera, även om få eller inga urin kommer ut. Detta beror på att stafylokockbakterier har börjat irritera blåsan och nerver där fel. De berättar din hjärna att du måste kissa även om blåsan inte är full. Du kan också märka att din urin är mörkare, mulnare eller smellier än normalt. Du kan även uppleva en brännande känsla när du gör kissar.

Behandling

Det finns bara två sätt att bota en infektion Staph urinblåsan. Ditt immunförsvar kan döda infektion eller du kan använda recept antibiotika som amoxicillin. Det finns också över receptfria urinvägsinfektion mediciner som går att behandla symtom medan immunförsvaret tar hand om Staph infektioner. Du kan också prova huskurer som tranbärsjuice terapi eller vitamintillskott C. Oavsett hur du väljer att behandla din infektion Staph blåsan, bör du rådfråga din läkare om symtomen inte avtar efter några dagar.

Förebyggande

Det bästa förebygga ett Staph blåsa infektion är att upprätthålla en immunförsvar. Följ en hälsosam kost och motion rutin. Du bör också hålla ditt könsorgan rena och torra. Tvätta dem dagligen med varmt vatten och en mild tvål, speciellt efter sex. När du har sex, kissa för att spola alla bakterier som kan ha spridits till urinröret. Undvik också att hålla urinen och gå till toaletten varje gång du känner suget.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normal puls för tonåringar

Relaterade artiklar


 • medelåldern & klimakteriet
 • medicinsk självdiagnos hjälp
 • feminin doft botemedel
 • rökning alternativ
 • läkemedel för barn med ADHD
 • ligering vs Essure
 • graviditet & bröstcancer
 • inåtväxta tånagel avhjälpa
 • fördelar och nackdelar med IVF-behandling
 • hur man får gravid-baby-göra grunderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com