vad är några tecken på bröstcancer?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-27
Så utbredda som bröstcancer är, läkare och forskare inte är 100 procent säkra på varför vissa kvinnor får det och andra inte. Många kvinnor som riskfaktorer förbli cancer gratis, medan kvinnor som inte har riskfaktorer få bröstcancer. Man tror att bröstcancer har både miljömässiga och genetiska bas

What Happens

Bröstcancer uppstår när bröst celler börjar växande onormalt, dela och multiplicera, växer snabbare än friska celler bröst gör. Cellerna skapa en tumör som kan metastasera (spridas) i hela bröstet och till lymfkörtlar och andra delar av kroppen. Bröstcancer oftast börjar i mjölkproducerande kanal celler. Detta kallas invasiv duktal cancer. Det kan också starta i loberna eller i cellerna i bröstet. Vid uppkomst av cancer i loberna, detta kallas lobulär cancer.

Symtom

symtom på bröstcancer, enligt Mayo Clinic, kan inkludera en förändring i form eller storlek av ett bröst, blodiga flytningar från bröstvårtan , en förtjockning av bröst eller en klump som känns annorlunda från den vävnad som omger den, peeling eller fjällning i bröstvårtan huden, en grop i huden på brösten, en inverterad bröstvårtan eller rodnad eller gropar i huden på brösten. Healthline. com tillagt att andra symtom kan omfatta utveckling av en orange-peel-liknande textur till huden på brösten, smärta, ömhet i brösten, vaginal smärta, oavsiktlig viktminskning, minskad libido, synliga ådror på brösten och förstorade lymfkörtlar i armhålorna.

Scener

Avancerad bröstcancer kännetecknas av svullnad av armen intill bröstet som är cancerogena, hudsår, skelettsmärta och bröstsmärtor.

inflammatorisk bröstcancer

Enligt Mayo Clinic, en form av sjukdomen som kallas inflammatorisk bröstcancer är sällsynt. Denna sjukdom står för 1 till 6 procent av alla bröstcancerfall i USA. Denna form av bröstcancer utvecklas snabbt och är aggressiv. Det är den typ av cancer som kan spridas från sin webbplats eller ursprung till närliggande vävnad, inklusive lymfkörtlar. Det drabbade bröstet blir röd, svullen och öm.

Funktioner

Inflammatorisk bröstcancer inte nödvändigtvis tillkännage sig själv genom en knöl eller misstänkt område som syns eller känns vid en rutinmässig tentamen eller mammografi. Snarare visar via svullnad och missfärgning. Detta beror på att dela tumörcellerna block lymfkärlen i huden. Fluid backar sedan upp och svullnad resultat.

Presentation

Namnet på detta tillstånd är vilseledande eftersom det inte orsaka inflammation på samma sätt som en vanlig infektion. Symtomen vid inflammatorisk bröstcancer innehålla en ovanlig känsla av värme i det drabbade bröstet, tjocklek, synlig förstoring eller tyngden av ett bröst, missfärgning (röd, rosa, lila eller blåmärken ser), snabb förändring i utseendet på ena bröstet under loppet av några dagar eller veckor, värk, smärta eller ömhet i bröstet, dimpling eller åsar på huden på bröstet (apelsinskal struktur som beskrevs tidigare), klåda, förstorade lymfkörtlar, förändring i färgen av vårtgården ( området runt bröstvårtorna), svullen eller skorpor hud på bröstvårtan, och utplaning eller inversion av bröstvårtan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:uppblåsthet under klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingsmetoder för torr hud på hundar?
 • hur man får den bästa sjukförsäkring planer
 • vad kommer Androgel göra för att spermieantalet?
 • symtom på hypotyreoidism under graviditeten
 • kontaktlinser för-& nackdelar
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • risk för missfall: första trimestern av graviditeten & tyngdlyftning
 • hyperaktivitet behandlingar
 • hur man kan stoppa hemorrhoidal smärta
 • orsakerna till bh linje smärta under brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com