verksamhet om hur man använder en höjd diagram

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-07
När vi var barn, hade många av oss en höjd diagram på dörren till vårt sovrum. Dessa diagram, som oftast hade några seriefiguren tryckt på dem, märkt våra framsteg som vi växte. Men med din läkare, är den vänliga höjd diagrammet som nu används som ett verktyg för att mäta ett barns framsteg på en tillväxt diagram som visar hur ett barn jämför med andra i hans ålder och anger eventuella hälsoproblem som kan utveckla

Vad är en höjd diagram?

Trots att de flesta barnen växer i sin egen takt, har Centers for Disease Control upp riktlinjer i form av längd och vikt diagram för friska storlekar och kroppsvikt för barn i alla åldrar. Tänk på att allmänna livsstilsfaktorer som fysisk aktivitet och kost kan spela en roll i ett barns längd och kroppsvikt vid en viss ålder. Förändringar i växtmönster kan tyda på dålig kost eller ett byte av miljö. Du ska ta ditt barn för att se en läkare om ditt barn upplever några snabba förändringar i hans eller hennes längd eller vikt.

Har alla barn använder samma diagram?

En annan höjd diagram kan användas för olika åldrar, samt olika könen. Pojkar och flickor utvecklas i olika takt, precis som spädbarn under 36 månader. Särskilda tillväxt diagram kan användas för barn som har sjukdomar som Downs syndrom. Bebisar är generellt mäts efter längd och huvudomfång, medan barn mellan 2 år och 20 år gamla mäts för längd och vikt samt body mass index (BMI). Föräldrar bör vänta med att köpa ett diagram hem höjden för väggen tills barnet är ca 2 år gammal. Om du inte vill vänta med att gå till doktorn för att få ditt barn mätas, kan du mäta ditt barns längd och väga honom eller henne och kontakta en tillväxt diagram för att få en grov uppskattning av hur ditt barn kan jämföras med andra. Du kan hitta en tillväxt diagram online eller i vissa föräldraskap och barnböcker hälsa. På sjökortet, hitta raden för ditt barns ålder och och linjen för ditt barns längd, och nätet kommer att visa dig percentilen.

Percentiler

Ett barns mätningar av längd, vikt och body mass rankas i en viss procentuell. Detta är en jämförelse mellan barnet och andra barn i hans eller hennes ålder. Ju högre ett barns percentilen, desto större är han jämfört med andra barn i hans ålder, och ju lägre percentilen, är mindre han i jämförelse. Det är till exempel ett barn som är i det 40 percentil en för varav 40 procent av barnen hans eller hennes ålder är mindre, och 60 procent är större. CDC bestämmer percentilerna baseras på ett genomsnitt av barn i USA. Att vara i en hög eller låg percentilen anger inte ett hälsoproblem, särskilt om andra syskon också inom en högre eller lägre percentilen. Det är helt enkelt en markör i ett mönster att en läkare kan titta på i upprättandet av en historia av barnet. Rådgör med din läkare ta reda på var ditt barn rankas i percentilen ranking, och om en hög eller låg rankning är alarmerande.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Kan man bli gravid på ofruktbar dagar?

Relaterade artiklar


 • graviditet och början av arbetskraft
 • fibroid tumör i uterus
 • ömmande leder i klimakteriet
 • graviditet massage säkerhet
 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • bruten handled symtom
 • måltid planering för lågt blodsocker
 • hur korrekt tvätta händerna varje gång
 • normal puls av en 17 månader gammal
 • självkontroll tekniker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com