De vanligaste sjukdomarna hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-22
Barn får ofta en fråga om snuva, en orolig mage, eller ett utslag. Ditt barn kan tyckas att gå från att vara frisk en minut för att vara olycklig nästa, tack vare en plötslig fall av nässelutslag eller kliande ögon. Veta vad sjukdomar är vanliga bland barn kommer att bidra till att dina barn får rätt behandling eller förebyggande vård

Vattkoppor

Vattkoppor är en blåsliknande utslag som vanligtvis drabbar hårbotten, ansikte och bål först, det sedan gradvis sprider sig för att täcka hela kroppen. Utslagen är vanligtvis föregås av en feber, som nästan alltid varar i ett par dagar. Orsakas av varicella zoster-virus, är vattkoppor sprids genom att vidröra en smittad persons huden eller andas in droppar från hostar eller nyser. Komplikationer från vattkoppor kan innehålla bakteriell infektion, svullnad av hjärnan, och lunginflammation. Men alla kan drabbas av sjukdomen, ungdomar och vuxna är mer mottagliga för allvarliga konsekvenserna av detta.

EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION

EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION (konjunktivit) är en mycket smittsam infektion som orsakar inflammation och rodnad i ögonlocket och bindhinnan, som är den tunna slemhinnor som täcker ögats yta. Symtom på konjunktivit rodnad i ögat, klåda och sveda i ögonen, fotofobi (mild ljuskänslighet), tårflöde och dränering från ögat, och känslan av ett främmande föremål i ögat. I de flesta fall är EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION orsakas av torra ögon, virus, bakterier, kemikalier, rök, rök, och allergier. Enligt SutterHealth. org, en online-resurs som upprätthålls av icke-vinstdrivande Sutter Health Network i norra Kalifornien, bör ditt barn inte gå till skolan eller dagis tills deras symtomen förbättras.

luftvägsinfektioner

Barn under 12 år fångsten vanligen flera lindriga luftvägsinfektioner varje år. Symtom på infektioner i övre luftvägarna inkluderar en snuva, irritabilitet, rastlöshet, dålig aptit, minskad aktivitetsnivå, hosta och feber. Nedre luftvägarna symtom är grunt hosta, feber, snabb andning och väsande andning. Många övre luftvägssjukdomar (som influensa, förkylning, krupp, och halsont) orsakas av virusinfektioner och behandlas vanligtvis hemma utan mediciner. Nedre luftvägsinfektioner orsakade av virus, såsom bronkit, kan behöva behandlas med antibiotika för att förebygga komplikationer. Bakterier kan också orsaka andningsproblem, men är mycket mindre vanliga. De huvudsakliga orsakerna till luftvägsinfektioner är astma och allergi bloss.

Öroninflammation

Öroninflammation är nästan alltid isolerade till mellanörat. Inflammation i små anslutet från örat till halsen orsakar denna infektion. Om ett barn har en infektion i luftvägarna (såsom förkylning), blir röret inflammerad, som då blockerar vätska inne i örat. Här bakterier föröka sig och spridas till orsaka infektion. Symtom på en öroninfektion inkluderar öronvärk, feber, och tjocka gula vätska kommer från örat. Ditt barn kan dra på hans öra och har svårt att sova.

Astma

Enligt National Institutes of Health låg hemsida, MedlinePlus. gov, nästan nio miljoner barn i USA har astma. Astma är en sjukdom i luftvägarna som orsakar svullnad i luftvägarna. Allergier, virusinfektioner, tobaksrök, motion, gastroesofageal refluxsjukdom (även känd som GERD), och förändringar av vädret brukar utlösa detta svullnad. Vanliga astma symtom är sömnsvårigheter, hosta, väsande andning, andfåddhet och bröst trängsel, men experter säger att symptomen kan variera från barn till barn.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka är de behandlingsmetoder för etapp 5 lymfom hos hund?

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna graviditetsillamående
 • örat trycket problem
 • hur man minska rynkor på händerna
 • hur du skyddar dina knän när du använder trappan
 • hur får man Staph på läpparna?
 • symtom på en nära förestående hjärtinfarkt hos kvinnor
 • återkommande öroninflammation
 • klimakteriet och svullna bröst
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • Hur flickor blir gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com