Epsom salt förmåner

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-12
Epsom salt har använts i amerikanska hushåll under årtionden utgjorde en terapeutisk blöt för muskel stukningar, men har även en rad andra fördelar, både för hälsa och skönhetssalonger. Epsom salt är ett prisvärt sätt att inte bara slappna av och mjuka upp huden, men hjälpa till att befria kroppen av skadliga tillsatser och förse den med några mycket viktiga näringsämnen

Vad är Epsom Salt?

Epsom salt är ett välkänt läkemedel salt som består av flera näringsämnen, varav en är magnesium. Denna ytterst viktiga mineraler främjar inte bara frisk nerv och muskel funktion, den hjälper till att reglera mer än 300 typer av enzymer som finns i kroppen, minskar smärtsam inflammation, kämpar mot blodpropp och främjar bättre utnyttjande av insulin och syre i kroppen. Magnesium är också känt att lindra stress i kroppen och uppmuntra bättre vila.

Andra egenskaper

Ett annat viktigt inslag som finns i Epsom salt är sulfat, ett derivat av magnesium. Sulfate är mycket viktigt att hjälpa till att spola ut skadliga gifter ur kroppen och hjälper till i absorptionen av andra nödvändiga näringsämnen som kalcium. Den sulfat finns i Epsom salt är avgörande för att hjälpa kroppen att bilda ordentligt frisk hjärnvävnad och proteiner för lederna. Blandningen av magnesium och sulfat tros hjälpa till att sänka kroppens blodtryck och bidra till att lyfta serotoninnivåerna i hjärnan, vilket är en naturlig stämning förstärkare.

Hälsofördelar Genom Blötläggning

Samtidigt som sulfat och magnesium tillskott kan säkerligen hjälpa kroppen, bidragande faktorer såsom magsyra eller mediciner ofta kan störa dess absorption. Blötläggning med Epsom salt tros vara en av de mest effektiva sätten för kroppen att få rätt mängd av dessa näringsämnen-genom att faktiskt komma in genom huden själv. Blötläggning med Epsom salt kan också hjälpa till att dra skadliga tungmetaller från cellerna.

Spa resultat hemma

Människor spenderar miljontals kronor om året på dyra spa dag, allt i syfte att främja en känsla av välbefinnande och avkoppling . Lägga två koppar Epsom salt till rinnande badvattnet kan ge dig många av de resultat som en dyr spa blöta. Epsom salt fungerar som en naturlig exfoliant, hjälpa skjul bort döda hudceller för en friskare lyster och även Huden känns naturligt mjuka. Tillägget av en halv kopp Epsom salt till en varm fotbadet kan hjälpa till att eliminera lukt och mjuka valkar och andra ojämnheter på fötterna. För en jämnare hy, lägg en halv tesked Epsom salt till din vanliga rengöring creme och tvätta före sänggåendet.

Epsom Salt Fördelar för hår

För de med tunt hår, Epsom salt i kombination med ett lika stort belopp av din favorit balsam kan fungera som en stor volumnizer. Om hairspray uppbyggd är ett problem, tillsätt en kopp Epsom salt och en kopp citronjuice till en liter vatten. Låt blandningen sitta en hel dag, då gäller hår, tvätta efter 20 minuter. Epsom salt är också effektiva för att avlägsna överflödig olja från håret. Detta kan göras genom att lägga till nio tsk salt till en halv kopp av ditt schampo och tillämpa en matsked i torrt hår. Följ med en sköljning av citronsaft.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tips för att sluta röka

Relaterade artiklar


 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • rökning alternativ
 • diet för starka naglar
 • lutas livmodern & ryggsmärtor
 • medicin för att hjälpa dig bli gravid
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • spädbarn rinnande näsa botemedel
 • Hur blir jag en sjukvårdare?
 • tracheostomi vård riktlinjer
 • kan förhöjda TSH-nivåer orsaka missfall?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com