Hur sluta röka med Christian hjälp

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-17
Det finns inga specifika hänvisningar i Bibeln som behandlar tobak helt enkelt därför att användning av tobak inte går tillbaka till Bibelns tid. Det finns dock skrifterna för att lära dig den kraft du har över ditt beroende och hur du kan vandra i Herrens nåd att sluta röka. Som du lära dig att sluta röka med Christian hjälp kommer du att finna styrkan att slutligen lägga ner dina cigaretter och ge upp den vanan evigt
1.
Inse varför du röker. Många röker vid tider av rastlöshet, tristess, rädsla, oro, nervositet, oro och otrygghet.
2.
Se Romarbrevet 12:21 i Bibeln för att lära sig att man kan övervinna dessa känslor genom den Helige Ande genom att göra bra saker och tänka goda tankar.
3.
Läs Romarbrevet 16:20, som erbjuder er fred från Herren och makt att besegra ditt missbruk. Du kan också hänvisa till 1 Petr 5:7, som uppmanar dig att kasta dina bekymmer på Herren. Han är stor nog att hjälpa dig att bekämpa ditt beroende.
4.
Upptäck att gå med Gud och låta honom styra dina steg, är lättare än att försöka göra det på egen hand. Se Matthew 11:30 som bevis.
5.
Ber denna bön från Sluta-Röka Guds sätt Bibelstudium att be Gud att befria dig från att röka. "Allsmäktige Gud i Jesu namn jag kommer till dig i bön. Word-säger mig att jag är fri från Satans träldom. För vem Jesus har satt fri är verkligen fria. Herren för år har jag varit i träldom till cigaretter, nikotin, rökning och att skada min kropp, vilket är ditt tempel. Jag placerar på din ändra denna dåliga vana och missbruk. I namn av Jesus Kristus från Nasaret, jag binda dig och befaller er anda av beroende och rökning att avvika från mig och skriv mig inte mer. Jag kommer inte ta upp äter som ett substitut och jag kommer inte upp i vikt för jag är helt fri från detta slaveri. Prisa Gud! Tack Herre för min befrielse och jag ger dig ära och härlighet evig. Amen. "
6.
Skriv och skär ut en tro uttalande att påminna dig om din seger över ditt beroende till cigaretter. Placera tro uttalande inne i cellofan på båda sidor av ditt paket cigaretter. Om du befinner dig frestad att ha en cigarett, läs tron uttalande högt, så du kan höra orden. Din tro uttalande kan säga, "Prisa Gud, jag har levererats från denna träldom, lust, beroende och vana att Guds ära! Tack, Jesus. Jag är fri!"
7.

Använd din tro att förbli stark. Kom ihåg att makten ligger i din tro. Enligt Matteus 17:20, är bara lite av tro nog att flytta berg i ditt liv.
8.
dyrka Gud och tjäna honom med goda gärningar i alla områden i ditt liv för att stanna i hans närhet. Som hjälper dig att motstå frestelsen att återgå till din rökning vana.

Tips och varningar


 • vill fortsätta gå i den myndighet som Gud har gett er under ditt missbruk , gå med andra som kan stödja dig. Du kan få stöd från en lokal kyrka eller kristna stödja grupper i samhället.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hyperaktiva sjukdom

  Relaterade artiklar


 • Fakta om tonåringar rökning
 • knä tendinit symtom
 • värmevallningar i klimakteriet
 • naturliga sätt att framsteg arbetskraft
 • menstruella problem och klimakteriet
 • hur man kan minska risken för cancer
 • Fakta om mild kronisk obstruktiv lungsjukdom
 • preventivmedel för undervikt kvinnor
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • hur man minskar svullnad i ansiktet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com