Hydrocodone APAP faktablad

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-24
Hydrocodone /APAP är vanligen föreskrivs smärtstillande. Hydrocodone utvecklades först på 1920-talet och marknadsförs som en mirakelmedicin för smärta som skulle bidra till att minska de ökande opiatberoende i USA Acetaminophen fått utbredd användning på 1950-talet som ett smärtstillande och feber reducering. När den används tillsammans, är den resulterande drog kallad Hydrocodone /APAP

Fakta

Hydrocodone /APAP finns av receptbelagda och används främst för att behandla måttlig till svår smärta. Den marknadsförs under varumärkena Lortab och Vicodin. Acetaminophin i sig är oftast marknadsförs under varumärket Tylenol och är en febernedsättande medel. Men sällan effektivt mot svår smärta när de används på egen hand, ger paracetamol en "boost" för att effektiviteten i hyrdrocodone. Med Hydrocodone /APAP kan få dig att misslyckas ett drogtest, eftersom det kommer att registrera sig på de flesta drogtester som morfin. Detta kommer inte uppträda när man tar Hydrocodone och paracetamol separat.

Typer

Hydrocodone /APAP är oftast används i tablettform för att underlätta smärtlindring. Det är också tillgängligt, men i flytande form. Den flytande formen av Hydrocodone /APAP används som hostmedicin och feber reducering. I sin tablettform, det mest förskrivna styrkan Hydrocodone /APAP är 7. 5/500 som innehåller 7,5 mg Hydrocodone och 500mg paracetamol. Till skillnad från p-piller form, som finns i en mängd olika styrkor, är den flytande variation bara finns i 7. 5/500 koncentration.

Kostnad

Hydrocodone /APAP är en prisvärd smärtstillande. Detta beror främst på det faktum att det har funnits ett antal år och det ursprungliga patentet på läkemedlet har löpt ut. Efter en drog patent löper ut, generiska varumärken av medicineringen blir tillgängliga för allmänheten för ett lägre pris. Den genomsnittliga kostnaden för tjugo tabletter av generiska Hydrocodone /APAP varierar från $ 10 till $ 15. Varumärke Hydrocodone /APAP är bara något dyrare och som normalt kommer med en prislapp på runt $ 30. Med recept försäkringsskydd, dock kommer dessa priser att bli lägre.

Biverkningar

många biverkningar har rapporterats från användare av Hydrocodone /APAP. Några av de vanligaste biverkningarna är förstoppning, illamående, yrsel och hudirritation. Dricka ett glas vatten med medicinering kan bidra till att mildra förstoppning. Med Hydrocodone /APAP med måltider kommer att minska biverkningar av medicinen, men kommer att sakta dess absorption och därmed lägre effektivitet.

Varning

Nästan alla smärtstillande medel har potential att vara beroendeframkallande och Hydrocodone /APAP är inget undantag . Ta detta läkemedel exakt som din läkare ordinerar det. Hydrocodone /APAP kan också vara farligt eller tom dödliga om den tas tillsammans med vissa andra läkemedel. Berätta alltid för din läkare om andra läkemedel du tar innan du tar Hydrocodone /APAP-speciellt något resonemang njurar eller lever.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:grundläggande hälso-tips

Relaterade artiklar


 • Gardasil problem
 • tecken och symtom på hjärnskada hos nyfödda
 • hur man tar hand om öronen
 • akne märke behandling
 • Barn och bihåleinflammation
 • hur man rensa bort ett spädbarn näsa
 • hjärtvänlig fakta
 • botemedel mot erektil disfunction som fungerar
 • effekter av alkohol med Toprol
 • Vad är en normal menstruation?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com