Nalgene flaska hälsorisker

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-05
Nalgene Outdoor är en populär tillverkare av dricka flaskor och andra behållare. Oron över säkerheten med Nalgene flaskor uppkommit efter studierna visade att bisfenol A (BPA) som finns i hårdplast flaskor, till exempel vissa som Nalgene, skulle kunna få negativa effekter på en persons hälsa. På grund av dessa problem, stannade många plastflaska beslutsfattare, inklusive Nalgene, så småningom med hjälp av plast som innehåller BPA

BPA Använder

Bisfenol A är en kemikalie som används för tillverkning av många olika typer av polykarbonat plast och epoxihartser, inklusive nappflaskor, Nalgene flaskor, fodret i vissa aluminiumburkar, cd-skivor och andra föremål, enligt National Institutes of Environmental Health Sciences. Behållare som innehåller BPA vanligtvis har en nr 7 på botten. Eftersom användningen av BPA är utbredd, så är exponeringen av människor.

BPA Påverkar på kroppen

BPA är känd för att ha förmågan att störa en persons hormonsystem, enligt en artikel i Boston Globe. Men forskarna isär om skadligheten av produkter som tillverkats med BPA, eftersom de i allmänhet innehåller en liten mängd av substansen. År 2008 utfärdade National Toxicology Program en studie om BPA slutsatsen att programmet "har en viss oro för effekter på hjärnan, beteende och prostatakörteln hos foster, spädbarn och barn på människors nuvarande exponeringar mot bisfenol A. "

Nalgene's Response

Nalgene gjorde ett uttalande säger företaget är övertygad om att dess produkter som innehåller BPA" är säkra för avsedd användning ", enligt bolagets hemsida. Uttalandet fortsatte med att påpeka att studier har visas "risker vid exponering för BPA i polykarbonat flaskor är försumbara och teoretiskt. " Nalgene flaskor är säkra att använda, företaget säger, eftersom produkterna är gjorda i USA, träffa Food and Drug Administration krav på material och hartser och är tillverkade i kvalitet-certifierade anläggningar.

Nalgene Produkt ändringar

Värdera konsumenternas efterfrågan, har Nalgene sedan fasas ut produkter som innehåller BPA, istället erbjuder en rad flaskor och behållare tillverkade av annan plast och rostfritt stål. Rostfritt stål flaskor använd inte plast liners som innehåller BPA. Nalgene's plast konsumentprodukter är nu tillverkade av HDPE, PP, LDPE, PET, och Eastman Tritan sampolyester, enligt bolagets hemsida.

Minimera exponeringen

Trots Nalgene har slutat göra produkter som innehåller BPA, många människor fortfarande egna äldre Nalgene flaskor som innehåller de kemiska. Att minska exponeringen för BPA, säger National Institute of Environmental Health Sciences behållare med BPA bör inte värmas i mikrovågsugn. Även polykarbonat är hållbara, kan höga temperaturer orsaka plast för att bryta ner och släppa mängder av kemikalien, enligt institutets webbplats.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man lindra ryggsmärtor från jobbet

Relaterade artiklar


 • normal andning priser för barn
 • orsakerna till vaginal brännande
 • öronsmärta hos spädbarn
 • enkla sätt att få muskler
 • tidigt Graviditet och gas
 • låg Carb dieter graviditet
 • rekommenderad diet för graviditet
 • hem löss behandling för kläder
 • Hur få lavemang arbete?
 • Definitionen av bmi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com