är ögoncremer säkra under graviditeten?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-12
Graviditet kan göra det nödvändigt för vissa gravida kvinnor att ändra sin vanliga makeup rutiner om sin favorit ögonkräm har problematiska ingredienser i den. När du vet hur platsen vilka ingredienser du bör undvika, kan du skydda din hud och ditt barn samtidigt

Fakta

Ögonkrämer, som bidrar till att förhindra och minimera rynkor, är ett vanligt skönhetsprodukt för många kvinnor. Även det finns lite forskning som visar att lokala behandlingar, såsom öga krämer, skada under graviditet, eftersom det som ämnen som du sätter på din hud är ytterst absorberas i ditt system, krämer, lotion och andra hudbehandlingar kan påverka bebisen i magen. Det är en bra idé att vara medveten om vissa ingredienser som kan orsaka problem.

Retinoider

retinoider, en typ av vitamin A, arbete på ytan av huden för att påskynda celldelning, vilket bidrar till att förbättra hudens ton och minska rynkor. Retinoider ofta finns i ögat krämer --- leta efter "Retinylpalmitat", "retinol" eller "Differin" på etiketten om du är osäker på om din ögonkräm har retinoider.

Eftersom höga nivåer av vitamin A kan vara skadligt att utveckla barn och muntliga retinol har förknippats med allvarliga fosterskador, det rekommenderas av experter som Leslie Baumann, professor i dermatologi vid University of Miami och författare till "hudtyp Solution," att gravida kvinnor undvika aktuella retinoider under graviditeten. (Inga studier har visat att aktuella retinoider orsaka fosterskador, men läkarna manar till försiktighet. ) Om ditt nuvarande ögonkräm innehåller retinoider, byta till ett annat märke tills du föder.

Salicylsyra

Salicylsyra läggs till vissa ögoncremer grund av sin inflammation busting effekter: Salicylsyra reducerar rodnad och inflammation och tränger djupt in i hudcellerna att förnya huden och få det att se yngre ut. Inte säker på om din ögonkräm har salicylsyra? Leta efter "salicylsyra," beta hydroxy acid "eller" BHA "på etiketten.

Undvik salicylsyra krämer under graviditeten eftersom salicylsyra tas oralt har associerats med missbildningar och graviditetskomplikationer. Även om små mängder som absorberas av huden är sannolikt inte kan orsaka skada, det är en risk de flesta förväntar mammor vill helst inte ta.

Soy

Soja är säkert för gravida kvinnor, så öga krämer som innehåller ingredienser som " lethicin "," fosfatidylkolin "eller" TVP "inte utgör någon fara för att utveckla barn.

Tänk, dock kan att soja är östrogenliknande effekter orsaka mörka fläckar visas på huden under graviditeten för vissa kvinnor. Även om dessa fläckar är inte skadligt, om du är orolig mörka ringar, en ögonkräm som inte innehåller soja är förmodligen en bättre insats.

Överväganden

Graviditeten kan föra med sig många hudförändringar , och en kombination av fluktuerande hormoner, avbruten sömn och allmän fysisk trötthet kan orsaka skador på huden runt ögonen. Ta hand om din hud under graviditeten kan öka ditt självförtroende under den fysiska övergångarna att bli mor, och använda en ögonkräm kan förbättra ditt utseende-Se bara till att välja en som inte innehåller problematiska ingredienser.

Om du har några frågor om huruvida en viss ögonkräm är säker, alltid prata med din barnmorska om detta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:om ansiktet cellulit hos barn

Relaterade artiklar


 • spädbarn blåskatarr
 • känsla illamående & klimakteriet
 • Candida diet för barn
 • Hur glasögon korrekt vision?
 • hur du återvinner torktumlare ark - myggmedel - fungerar för människor och husdjur
 • kronisk återfallsförebyggande plan
 • kan förhöjda TSH-nivåer orsaka missfall?
 • risk för missfall: första trimestern av graviditeten & tyngdlyftning
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • vad är lexipro?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com