Vilka är de behandlingar för framfall pålar under graviditeten?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-07
Framfall pålar, även känd som hemorrojder, är en vanlig och smärtsam biverkan av graviditeten. Den brännande och klåda sensationer i samband med hemorrojder kan göra står, sitter, eller ens om obehagligt. Hemorrojder oftast gör deras utseende under tredje trimestern av en kvinnas graviditet då förstoppning är vanligen på sin "sämsta och när det ökade trycket på ändtarmen och mellangården är de viktigaste

Betydelse

Det beräknas att ungefär en tredjedel av alla gravida kvinnor lider av hemorrojder någon gång under eller omedelbart efter sin graviditet även om de aldrig haft dem före befruktningen. Den buktryck av barnet, spännare under tarmrörelser på grund av ökad förstoppning och arbetsnormer är alla bidragande faktorer till utvecklingen av hemorrojder. I ett svårt fall av hemorrojder den inflammerade blodkärl kan spricka, vilket resulterar i blödningar.

Identifiering

Hemorrojder är en typ av åderbråck som sväller och kan sticka ut genom anus. De kan vara intern, som orsakas av den ständiga blodcirkulationen i venen, eller externa, som kan kännas som en hård, svullen knöl runt ändtarmen. Interna pålar kan erkännas av de klarröda blodet som visas på toalettpapper eller i avföringen medan extern pålar skapas av blod som har koagulerade och kan enkelt kände på utsidan av ändtarmen.

Typer

Kvinnor som lider av framfall pålar under graviditet bör ta Sitz bad regelbundet för att lindra svullnad och klåda. Dessa bad inkluderar en liten mängd bikarbonat och tillräckligt varmt vatten för att täcka skinkorna och ska pågå i cirka 10 till 20 minuter för de mest effektiv lindring. Dessutom tillämpar en pad indränkt i trollhassel till anus och sitter på en kylklamp kan minska svullnad och klåda. Använda rena fingrar för att försiktigt trycka externa högar tillbaka i anus också kan bidra till att lindra.

Förebyggande /Lösning

Det finns inga botemedel mot hemorrojder för dem som lider av dem regelbundet, kan kvinnor som har hemorrojder bara under graviditeten märker att de försvinner efter förlossningen. Att undvika förstoppning är en av de mest effektiva metoderna för förebyggande av pålar. Gravida kvinnor bör äta gott om fibrer och dricka tillräckligt med vatten under varje dag för att främja regelbunden tarm aktivitet. Dessutom står eller sitter för mycket kan förvärra pålar. Dessutom bör gravida kvinnor inte häva tunga föremål och bör få behandling för en hosta omedelbart för att undvika ytterligare påtryckningar och filterdukar som kan uppstå.

Varning

Gravida kvinnor med symptom på framfall pålar som har ökat sin dagliga intaget av fiber och vatten och utan framgång försökt att hitta lindring genom att använda Sitz bad, trollhassel, och is förpackningar, kräva professionella insatser av en legitimerad sjukvårdspersonal. I sällsynta fall kan hemorrhoid symtom liknande dem i andra villkor eller störningar. Hälso-och sjukvårdspersonal bör konsulteras för att fastställa en korrekt diagnos och att fastställa de mest effektiva och säkraste behandling för sin sjukdom.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:börjar första menstruationscykeln

Relaterade artiklar


 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • naturliga sätt för födelsekontroll
 • vad är body mass index?
 • häl stressfraktur symtom
 • prevera biverkningar
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • Begreppet familjeplanering
 • ringorm i spädbarn
 • människans anatomi och fysiologi definitioner
 • strategier för att stödja barns fysiska utveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com