allopatiska medicinen vs holistisk hälsa

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-27
Du kanske undrar vilket är det bästa valet för dig: allopatiska (traditionell) medicin, med dess enorma bibliotek av vetenskap och forskning och dokumenterad erfarenhet när det gäller många bekymrar sjukdomar, eller holistisk hälsa, som ofta innefattar alternativa lösningar och fokuserar på en mer omfattande omfattande strategi för vård. Den goda nyheten är, du behöver inte välja bara en. Många traditionella vårdgivare införliva holistiska principer i sina behandlingsplaner

Historia

Termen "allopatiska" har sitt ursprung i 19th century. Det uppstod ur en diskussion mellan homeopater, som behandlade sjukdomar med spädningar av ämnen som orsakade samma symptom hos en frisk person, och traditionell läkare, som behandlas med läkemedel som haft inverkan på motsatta symptom. Ursprungligen homeopater används termen negativt, men nu även American Medical Association använder "allopatiska" för att beskriva sin läkare.

The American Holistic Health Association (AHHA) bildades 1989 för att främja införandet av heltäckande omvårdnad i behandling planer och att utbilda när det gäller holistisk vård.

allopatiskt

"allopatiskt" eller "allopatiska" används nu för att hänvisa till vad de flesta tänker på som traditionell medicin. När du går till en allopatiska läkare, gör hon en fysisk och bedömer dina symptom, ger dig ett recept eller rekommenderar prov eller möjligen kirurgi. En allopatiska läkare inte nödvändigtvis fokusera på den grundläggande orsaken till en sjukdom. Till exempel kan din läkare vet inte vad, exakt, gör att ditt blodtryck att vara hög. Men hon vet att motion, vissa förändringar i kosten och vissa mediciner kan sänka den, så de är de sätt hon kommer att behandla dig.

Holistic

Holistisk hälsa bygger på hänsyn till hela människan. Den innehåller traditionell medicin och även försök att gå bortom detta genom att fokusera på "mind /body-anslutning. " Detta innebär att du fokuserar på fysiska, mentala, emotionella och andliga aspekter av dig själv som du arbetar tillsammans med din vårdgivare för att komma åt de grundläggande orsakerna till din sjukdom och finna lösningar genom allopatiska och /eller alternativ medicin.

Betydelse

Många försäkringsbolag utökar deras täckning för att möjliggöra sådana behandlingar som biofeedback och akupunktur, alternativa behandlingar som kan användas i kombination med allopatiska medicinen för att bilda en holistisk behandlingsform. Om holistisk hälsa tilltalar dig, bör du diskutera möjligheten med din vårdgivare.

Överväganden

Vissa människor definierar holistisk betyda alternativ eller komplementär medicin med uteslutande av allopatiska behandlingen. Om du talar med hälso-och sjukvårdspersonal som rekommenderar holistisk behandling, bör du klargöra om att behandlingen kommer att omfatta allopatiska medicinen samt alternativa, eller om den sjukvårdspersonal endast praxis alternativ medicin.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tecken och symtom på graviditet efter äggledaroperation

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa ett barn med en feberkramper
 • enkla sätt att få muskler
 • hur man undviker starka kemikalier vid rengöring .. använder citroner
 • hemlagad vattenlösa hand sanitizer
 • menstruella ångest botar
 • hur att lindra smärta liktorn
 • fri kropp toning tips
 • om fertilitet vitaminer för män
 • naturliga Stretch Mark avlägsnande
 • hud fördelarna med chlorella
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com