bebisar och medfödd hjärtsjukdom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-09
Ta reda på att ditt barn har en medfött hjärtfel (annars känd som medfödda hjärtfel) kan vara skrämmande och läskigt, men ditt barn är i goda händer. Modern medicinsk kunskap och teknik förbättrar ditt barns chanser blomstrande i vuxen ålder, eftersom läkarna nu kan diagnostisera och behandla nästan alla typer av medfödda hjärtfel

medfött hjärtfel

medfött hjärtfel är problem i strukturen för en nyfödd baby hjärta. De kan innebära problem med hjärtats innerväggar, hjärtats ventiler och hjärtats artärer och vener. Medfött hjärtfel påverkar flödet hjärta blod. Vissa medfödda hjärtfel är enkla och inte har några symtom, medan andra är komplicerade och åtföljs av livshotande symptom.

Relativa Omfattning

mellan 650. 000 och 1,3 miljoner amerikaner har ett medfött hjärtfel, och om 36. 000 (nästan en av 100) barn föds med ett medfött hjärtfel varje år, säger American Heart Association. Men om du eller någon i din familj har redan fått barn med en medfödd hjärtfel, din risk för ett barn med ett medfött hjärtfel kan bli större än normalt.

Orsaker

finns många potentiella genetiska och miljömässiga orsakerna till medfödda hjärtfel. Enligt American Heart Association, de är främst tänkt att vara genetisk men endast ett fåtal gener har en positiv koppling till medfött hjärtfel. Också, enligt KidsHealth online, om en kvinna i hennes första trimestern av graviditeten är utsatt för miljön ämnen som dermatologiska läkemedel, salter litium och antikonvulsiva läkemedel kan det öka hennes barns chanser att bli född med ett medfött hjärtfel. Dessutom, om en kvinna missbrukar droger och alkohol, har okontrollerad diabetes, eller utsätts för industrikemikalier under graviditeten, hennes barns risk att få en medfödd ökar hjärtfel. Men är specifika orsakerna till medfödda hjärtfel vanligtvis inte känd.

Symtom

Svår medfött hjärtfel vanligtvis visar sig inom de första månaderna efter förlossningen. Ofta är en av de första tecknen på medfödda hjärtfel blåsljud, vibrationer som kan höras genom ett stetoskop. (Observera att de flesta hjärtat blåsljud inte innehåller något hjärtfel. ) I vissa spädbarn, lågt blodtryck och blå hud vid födelsen är indikatorer som blodet inte cirkulerar tillräckligt genom deras små kroppar. Några andra symptom kan vara andningssvårigheter, problem med matning och otillräcklig viktökning.

Behandling

Många medfödda hjärtfel kan behandlas med ett kirurgiskt ingrepp under den tidiga barndomen, även om vissa defekter kan kräva 02:58 transaktioner mellan barndom och förskoleåldern. Vissa villkor kan även behandlas med ingrepp som utförs i hjärtkateterisering laboratorium i stället för på ett operationsbord. Ett barn med ett medfött hjärtfel vanligtvis fortsätter att se en pediatrisk kardiolog och hans regelbundna barnläkare för vanliga hälsokontroller.

Outlook Enligt American Heart Association, risken för att dö efter kongenital hjärtkirurgi har minskat från 30 procent till cirka fem procent mellan 1960 och idag. De flesta barn med enkla fel leva i vuxen ålder utan ytterligare problem utöver möjligt att utöva begränsningar. Personer födda med komplexa medfödda hjärtfel uppleva mer begränsningar, t. ex. försenad utveckling och inlärningssvårigheter.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:gas lättnad för nyfödda

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på anemi hos småbarn
 • gurkmeja läkande
 • graviditet och början av arbetskraft
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • läkemedel för att stoppa menstruationsblödningar
 • Hur man överlever en karantän
 • sätt att få arbetskraft dig själv
 • botemedel mot erektil disfunction som fungerar
 • vad kommer Androgel göra för att spermieantalet?
 • Efexor & klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com