biverkningar av progest

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-28
Progest är ett receptbelagt läkemedel. Det är ett kvinnligt hormon som är avgörande för processerna för menstruation och ägglossning. Detta hormon ger vid menstruationer hos kvinnor som inte är i klimakteriet, men inte har mens på grund av otillräckligt Progest nivåer i kroppen. Flera biverkningar är dock möjligt med användning av Progest

mindre biverkningar

Mindre Progest biverkningar kan ofta inträffa. Dessa biverkningar är vanliga med kvinnor som tar denna medicin, och oftast blekna bort snabbt när kroppen anpassar sig till hormonet. Om du har några av dessa biverkningar och de råkar hålla hårdnar, eller om de är särskilt långlivade, diskutera situationen med din läkare. Dessa små biverkningar är ömhet i brösten, värkande av brösten, huvudvärk, muskelvärk, kramp i magen, diarré, uppkördhet, lätt illamående, hosta, yrsel, irritabilitet, oönskad hårväxt, akne, förändringar i vikt och flytningar, torrhet eller irritation.

Svåra biverkningar

ibland, kvinnor också kan uppleva svåra biverkningar på grund av Progest, även om dessa är ovanliga jämfört med de mindre. Om du upplever några allvarliga Progest effekter söka akut läkarvård så snart som möjligt. Dessa biverkningar omfattar hjärtklappning, bröstsmärtor, depressionens (som humörsvängningar, känslor av svaghet och sömnlöshet), migrän, plötslig svaghet eller domningar (särskilt om bara ena sidan av kroppen), magont, aptitlöshet, mörkare färgad urin, illamående, gulsot, låg feber, färgad lera avföring, kroppen värker, frossa, feber, bröst klumpar, förvirring, smärta i baksidan av ögonen, och problem med balansen, vision och tal.

Allergiska reaktioner

Allvarliga allergiska reaktioner mot Progest kan leda till vissa allvarliga konsekvenser. Om du uppvisar några tecken på en sådan reaktion måste du få omedelbar medicinsk hjälp, för din säkerhet syften. Några tecken att vara uppmärksam på svullnad i hals, tunga, läppar, ansikte, eller mun, svårigheter att andas, och bryter ut i kuporna.

Varningar

En möjligen farlig sidoeffekt av denna kvinnliga könshormonet är att det riskerar att påverka dina tankar och reaktioner. Som ett resultat är det viktigt att vara särskilt försiktig om du planerar att köra, använda maskiner eller delta i någon typ av verksamhet som kräver uppmärksamhet, tills du vet exakt vilken typ av effekt detta hormon kommer att ha på dig.

Varning

Progest inte är en lämplig medicin för alla kvinnor. Vissa honor rekommenderas starkt emot att ta Progest för deras säkerhet, till exempel patienter med svår leversjukdom eller som är gravida, de med cirkulation frågor eller blodproppar eller stroke i sitt förflutna, som kvinnor med ovanlig vaginal blödning, och de som nyligen har upplevt antingen en "missade" eller "ofullständigt" abort. Meddela din läkare om alla medicinska tillstånd som du kan ha, att vara på den säkra sidan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förståelse Alzheimers

Relaterade artiklar


 • vad man ska leta efter i en gynekolog
 • hur man minimerar kramper lätt under din tid
 • graviditet och amning risker cancer
 • hur man gör ögat patchar
 • nästorrhet symtom
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
 • vad gör du om du förlorar ett p-piller
 • struktur av blodkärl
 • naturliga sätt att bli gravid
 • nagelbitande rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com