bli gravid med låg spermiernas rörlighet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-13
Låg spermierörlighet hänvisar till oförmågan av en mans spermier att nå ägget efter utlösning. Om spermier inte kan röra sig snabbt nog eller kan inte flytta alls, blir det svårt för en kvinna att bli gravid. I genomsnitt är spermierörlighet större än 50 procent, vilket innebär att 50 procent eller mer av den manliga spermier är "rörliga" eller har potential att gå tillräckligt snabbt för att befrukta ägget, i sällsynta fall kan det till nästan ingenting.

medicinska behandlingar

Det finns flera möjliga medicinska alternativ som kan förbättra spermiernas rörlighet hos vissa män. Om den låga motilitet orsakas av en brist, kan testosteron tillskott förskrivas. L-karnitin och acetyl-L-karnitin är också tänkt att påverka spermiernas rörlighet, och enligt The Mayo Clinic, med proteintillskott kan förbättra motilitet för vissa män.

Om låg spermiernas rörlighet kan inte rättas till finns det två alternativa metoder att bli gravid, även om den manliga tillhandahåller spermier har behandlingsbart låg motilitet. Dessa två fertilitet alternativ kallas in vitro fertilisering (IVF) och intracytoplasmatisk spermie injektion (ICSI). IVF gör att en kvinnas ägg tas bort från kvinnans äggstockar och läggs i ett medium i ett labb där de förenas med en mans spermier. När spermierna befrukta ägget, de implanteras tillbaka in i kvinnans livmoder icke-kirurgiskt med hopp om att tillåta henne att bli gravid. Om ICSI skiljer är att i stället för att bara vara inkuberas tillsammans (ibland på förhållandet mellan 75. 000 spermier till ett ägg), är en enda spermie injiceras i ett enda ägg och ruvade. ICSI förfaranden ofta inkubera och implantat mer än ett ägg åt gången, ibland resulterar i flera graviditeten.

Växtbaserade metoder

För många människor, kostnader i samband med dessa medicinska behandlingar är oöverkomliga nog att motivera alternativa lösningar. Flera örter har anekdotiskt kopplade till ökad spermiernas rörlighet. Användning av Maca, hittade en rot och ört vanligen från Bolivia till Peru, har rapporterats av vissa par att få hjälp under graviditeten när spermierörlighet frågor fanns. Ett utdrag från japanska knotweed kallas resveratrol har visat en viss löfte att öka spermiernas rörlighet i labbråttor studerats av forskare. Gingko och ginseng har också varit knuten till spermierörlighet, men en del forskare tror att dessa alternativa botemedel kan göra mer skada än nytta genom att påverka spermaproduktionen.

Andra metoder

Homeopatiska läkemedel har länge försökt att bota sjukdomar med naturliga botemedel , och vissa hävdar att olika homeopatiska läkemedel stöd i större spermierörlighet också. Massage och akupunktur --- syftar till att lindra stress, muskelspänningar och ökar blodflödet --- har rapporterats att uppnå större spermiernas rörlighet. Vitaminerna C, E och B12 är kopplade till högre spermierörlighet också. Vissa aminosyror och mineraler kan köpas med det uttryckliga syftet att hjälpa par med denna fråga att bli gravid, även överskjutande belopp av vissa (framför allt mineralet zink) har visat sig vara skadliga för spermierna hälsa.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:diabetes och hjärtsjukdom i afroamerikanska kvinnor

Relaterade artiklar


 • Hur gör de en endometriebiopsi?
 • vaginal förlossning jämfört med kejsarsnitt
 • allergier och öroninflammationer
 • Epsom salt förmåner
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • öronsmärta hos spädbarn
 • healing försök med stämgaffel
 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
 • rinnande näsa hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com