bröstcancer skyltar & skeden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-22
Bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor och är ansvarig för att ha dödat fler kvinnor mellan 45 och 55 och än någon annan orsak. Medan ofta kopplas till att hitta en knöl i bröstet, i de flesta fall finns det inga fysiska tecken på cancer som kan ses eller kännas. Det är därför bröstcancerscreening, som mammografi och kliniska undersökningar bröst, är så viktiga. Patienterna är mer benägna att överleva och klara detta med bröstcancer när den upptäcks i ett tidigt skede. Det finns fem stadier (0-4) skall åtgärden-i ökande grad-utvecklingen av cancer

Symtom

Många bröstcancer patienter uppvisar inga märkbara symptom, men är det inte ovanligt att en del yttre tecken ska visas. Dessa inkluderar knölar i brösten, förtjockning bröstvävnad och små fördjupningar i bröstet. Andra möjliga symtom är svullnad i bröstet, rodnad, svullna lymfkörtlar under armen, ömhet i bröstvårtorna, indragna bröstvårtor, och nippel vätskeutsöndringen. Dessa tecken att inte behov anges bröstcancer, men det är viktigt att konsultera en läkare om du märker någon av dem.

Screening

Även om det är nyttigt och bekvämt för kvinnor att skärmen sig genom att utföra själv-bröstundersökningar är det också viktigt att kvinnor-särskilt åldrarna 45 till 55-för att besöka en läkare kontor och har professionella screeningtest som utförs. En av de vanligaste bröstcancerscreening testerna är mammografi, som använder röntgenstrålar för att göra detaljerade bilder av bröstet så fläckar och knölar kan upptäckas. En annan vanlig screening är en klinisk bröstundersökning, där en läkare undersöker bröstvävnad av samstämmighet såväl form och konsistens. Upptäcka bröstcancer i ett tidigt skede innebär att behandlingen blir effektivare.

Stage 0

Steg 0: en patient har antingen lobulär cancer in situ (LCIS), där onormala celler visas i lob, eller duktal cancer in situ (DCIS), där onormala celler visas i kanalen. Medan LCIS sällan utvecklas till invasiv cancer, kan DCIS om den inte behandlas.

Steg 1

Steg 1 indikerar förekomst av invasiv bröstcancer. Den identifierar en tumör mindre över 2 cm breda. Alla cancerceller är fortfarande i bröstet på detta stadium.

Steg 2

Steg 2 visar att tumören har vuxit till mellan 2 och 5 cm, eller att tumören är större än 5 cm. I detta skede sprids till underarmen lymfkörtlarna ofta observerats.

Steg 3

Steg 3 är en cancer som är lokalt avancerad. Olika nivåer av expansion klassas som etapp 3, inklusive spridning av cancer till lymfkörtlarna i och bakom bröstbenet.

Steg 4

Steg 4 innebär att bröstcancer är helt metastaserande, och har spridit sig till olika delar av kroppen. I detta skede cancern är, oftast, med dödlig utgång.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:spänningshuvudvärk hos barn

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och näsblod
 • råd om att donera blod plasma
 • Hur lång tid efter befruktningen kan du berätta om du är gravid?
 • normal vikt för en flicka
 • struktur muskelspole
 • enkla och billiga sätt att kontrollera antalet spermier
 • kvinnliga klimakteriet symtom
 • Efexor som behandling för klimakteriet
 • hur man ska leva till 100 år gamla eller mer
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com