bröstlyft & nedsättning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-16
Kvinnor med rygg och nacke problem som resulterar från sina stora bröst överväga ofta bröstförminskning. Ta av överflödig hud, kan kirurger rekommendera att få ett bröstlyft för att förbättra utseendet på området. Innan genomgår dessa ingrepp hjälper det att lära sig vad som väntar

Bröstlyft

Enligt Mayo Clinic, ett bröstlyft (även kallad mastopexy) kan stoppa brösten från att falla genom att höja ställning av brösten och bröstvårtorna. Under förfarandet är patienten ges lokalbedövning med lugnande medel. Förfarandet tar ungefär två till tre timmar, och patienten kan gå hem samma dag.

Efter operationen kan patienten förvänta blåmärken i det drabbade området i upp till tre veckor och svullnad som varar upp till sex veckor. Mayo Clinic beskriver smärta i samband med detta förfarande som måttlig, och kan styras med receptbelagda smärtstillande medel. Efter flera månader av ärrbildning förbättras och bör slapp sänkas.

riskerna med ett bröstlyft omfattar infektion, blödning, problem som resulterar från anestesi, nedsatt känsel i bröstvårtan och ärrbildning frågor.

Bröstförminskning

Kvinnor med stora bröst klagar ofta över värk i nacke och rygg. Enligt Mayo Clinic, kan dessa symptom förbättras med bröstförminskning.

Under förfarandet gör kirurgen ett snitt runt vårtgården och tar bort extra vävnad i bröstet. Denna operation varar upp till tre timmar och utförs under narkos. Efter operationen är smärtstillande administreras och antibiotika kan ges för att minska risken för infektion. De flesta patienter med denna operation kan välja att bo en natt på sjukhuset eller gå hem samma dag.

Under återhämtning, dina bröst känns svullen och blåslagen. Efter en månad, bör denna smärta börjar försvinna.

Risker med detta förfarande kan inkludera smärta i bröstvårtorna, problem med amning och asymmetri i brösten, vilket kan kräva ytterligare operation.

Kostnad för Bröstlyft och minskning

Enligt Mayo Clinic, kostnaden för bröstförminskning kan variera upp till 10. 000, beroende på din kirurg. Om detta förfarande är medicinskt nödvändigt att minska din rygg och nacke symtom kan din försäkring täcka det.

kostnaden för att få ett bröstlyft varierar men avstånd upp till $ 9000, beroende på din kirurg. Detta förfarande är inte normalt omfattas av försäkringsgivare.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man läser ett foster bildskärm

Relaterade artiklar


 • wild yam & klimakteriet
 • prevera biverkningar
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ryggmärgsskada?
 • hur man handskas med en missbrukare och deras missbruk
 • antibiotika effekt på p-piller
 • CDC influensa skott riktlinjer
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • riktlinjer för behandling KOL
 • Hur är en koloskopi gjort?
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com