delar av öron

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-29
Öron hjälpa ansluta människor till en värld av ljud, oavsett om det är att lyssna på en favoritlåt på radion eller till gnisslet av syrsor eller hålla en konversation. Öronen är mer än bara de objekt som fastnat i sidorna på våra huvuden, de har ett komplext system som kör in i en persons huvud

ytterörat

Ytterörat är den del av örat som alla ser. Det kallas "ytterörat" eller "hjärtörat. "På latin betyder ytterörat flygeln. Den är gjord av både mjuka och hårda brosk. Ytterörat är viktigt eftersom det hjälper fånga ljud från ett visst avstånd och riktning och leder ljudet in i örat. Ytterörat också fungerar som ett filter för ljud, och det avgör var och varifrån ett ljud.

hörselgången och trumhinnan

Som låter ta sig in i ytterörat, de nästa resa genom hörselgången, som även kallas "yttre hörselgången. "Hörselgången fortsätter att ytterligare filtrera ljud. Det är en kort, krokig röret som slutar vid trumhinnan. Hörselgången är ca 2,4 cm lång. Låter fortsätta att resa längre in i örat och sedan in genom trumhinnan. Trumhinnan är en tunn, tätt utsträckt membran. Det är också kallas "trumhinnan. " Trumhinnan vibrerar när du svarar på tryckförändring.

Mellanörat

Mellanörat är där ljudet transporteras i de djupare delarna av örat. Mellanörat består av tre ben, som kallas "hörselbenen. " De är några av de minsta benen i människokroppen. Benen är Malleus, eller hammare, incus, eller städet, och stapes, eller stigbygeln. Benen är så därför av deras form. Mellanörat överför ljud till mindre och starkare vibrationer. På det inre av mellanörat är eustacian röret som förbinder mellanörat till svalget.

Labyrinth

Den mest inre delen av örat är en labyrint, som också kallas " vestibulära apparaten. " Labyrinten är det passande namnet eftersom det har tre kanaler och en farstu. (Den innehåller också snäckan, som diskuteras senare. ) Vätskan fylla labyrint kallas "perilymph. " De tre kanalerna är halvcirkelformad, och absiden är där kanalerna gå. Kanalerna och absiden är mestadels om att hålla en persons balans. Det fungerar med en persons vision att hålla föremål i fokus när huvudet är i rörelse.

Cochlea

från mellanörat, vibrationer fortsätta resa vidare in i innerörat, som inrymmer snäckan, den auditiva delen av innerörat. Snäckan är ett spiralformat rör som har benig väggar. Det är ca 3,5 cm lång och ca 2 mm i diameter. Snäckan är en vätskefylld hålighet. Den vätska som är mest vatten. Den vattnig vätska rör sig när vibrationerna kommer från mellanörat genom innerörat. När vätskan rör sig, speciellt celler ändra förslaget av signaler, som hörsel-nervceller plocka upp och så småningom skicka till hjärnan.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normala av det mänskliga puls

Relaterade artiklar


 • hypoplastiska hjärtsjukdom
 • osteomyelit diagnos
 • tecken och symtom på subchorionic hematom
 • historia acetylsalicylsyra
 • hur man läser ett foster bildskärm
 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • Barn och bihåleinflammation
 • spina bifida occulta i spädbarn
 • skorv och huden läkning
 • vad är tonsiller för?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com