eksem hos barn blöjområdet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-24
Enligt barnläkare och författare Dr Sears, ca 10% av barnen upplever eksem någon gång under barndomen. Eksem är vanligen en mild villkor för torr, irriterad hud. Det kan finnas överallt på kroppen, och när det visas i blöjan området är det särskilt utsatta för komplikationer

Typer

Eksem kan orsakas av en genetisk benägenhet för torr hud. Om huden inte hålls återfuktad, då det kan bli torr, irriterad och kliande. Om eksem dyker plötsligt och blossar upp efter en förändring i tvättmedel, kost eller miljö, kan det vara ett tecken på en allergisk reaktion.

Identifiering

Symtomen vid eksem är torr hud, oftast i fläckar, ofta med små upphöjda knölar eller enstaka röda, väller fläckar. Eksem i blöjan området är relativt sällsynt. Om utslag är bara i blöja området är det förmodligen en blöjeksem, inte eksem.

Tidsplan

Eksem är mycket vanligt i barndomen. Det kan börja så tidigt som två månader gammal, och det kan fortsätta genom barnaåren. Eksem i blöjområdet är särskilt vanligt före potträning, när blöjan bidrar till irritation i huden. Genomsnittsåldern för potträning i USA är mellan två och tre år gamla.

Förebyggande /Lösning

Förhindra eksem av mjukgörande regelbundet. När den har spridit sig till blöjområdet hålla blöjor bort så mycket som möjligt, så att huden luften. Undvik eventuella allergener genom att titta på barnets kost och med mjuka, återfuktande tvålar. Frekventa bad i ljummet vatten utan tvål gör vattnet att tränga in i huden.

Behandling

För svåra eksem, kan du behandla klåda med perorala antihistaminer. Din läkare kan också rekommendera kortison kräm, som innehåller ett steroid som kommer att minska klåda. Däremot kan den steroiden tas upp i blodomloppet och påverkar hormoner, och det är mer troligt att inträffa om steroid tillämpas på vissa områden, särskilt blöjområdet. Om du behöver använda en kortison kräm i blöjan område använder mildaste grädde tillgängliga, och lämna blöjan off så länge som möjligt efter tillämpningen. Sluta att använda så snart Utslagen börjar att förbättras.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hydrocodone APAP faktablad

Relaterade artiklar


 • sjukförsäkring open season alternativ
 • graviditet & bröstcancer
 • hur man rengör ett äckligt toalettstolen
 • hur man skapar en verkligt skulpterade och tonas, högg jawline i så lite som 2 veckor
 • hur man läser ett foster övervaka remsa
 • är vitaminer bra för dig?
 • Barn och bihåleinflammation
 • om vita blodkroppar
 • Vilka funktioner i njurarna?
 • hypertension graviditet risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com