fakta i tonåren röka

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-10
Vuxna rökare började troligen sin nikotinberoende som tonåringar. I själva verket började 90 procent av rökarna röka innan 21 års ålder, enligt den amerikanska Lungsjukas Riksförbund. När tonåringar lockas till rumpa, det är svårt för många av dem att ge upp. Nikotinet kan bryta upp svårt att göra, även om en tonåring vill sparka vana

Fakta

Enligt American Lung Association (ALA), varje dag nästan 3. 600 barn mellan åldrarna 12 och 17 röker sin första cigarett. Tonåringar som börjar röka är tidigt riskerar att utveckla ett beroende av nikotin som kan vara svåra att bryta. ALA, säger många tonåringar som röker vill sluta, men finner sitt missbruk för stark. I själva verket försökte nästan 50 procent av rökare som är gymnasieelever sparka vana under 2007

Faktorer

Tonåringar som röker har börjat röka för en eller flera olika skäl:. Att få godkännande från andra studenter, för mycket stress, nyfikenhet, föräldrarna röker, låg självbild, låg självkänsla, lätt köp av cigaretter och låg socioekonomisk status.

Konsekvenser

Den fysiska konsekvenserna av rökning tonåring som kan skada en tonåring självbild. Vissa medicinska tillstånd kan utvecklas såsom kronisk hosta, astma, lägre energi, dålig andedräkt, gula tänder, fler rynkor, illaluktande kläder och dålig fysisk kondition och rökning är en dyr vana. Rökning ett paket cigaretter per dag kan kosta mellan $ 1. 100 och $ 2,000 per år, beroende på vilket märke av cigaretter du röker. Fortsatt rökning ökar tonåringar chanser för missbruk, oral cancer, infektioner lungor och nedsatt immunförsvar vilket gör dem mer mottagliga för förkylningar.

Avsluta

Det kan vara lättare för tonåringar att sparka vana än vuxna. Föräldrar kan hjälpa till genom att först erbjuda stöd. Hjälp din tonåring välja ett datum för när de ska sluta röka. Att hjälpa till med sug, prova sockerfritt tuggummi eller kanelstänger. Schemalägg ett möte med husläkare för tips och behandlingar, och överväga att hjälpa din tonåring gå med i en stödgrupp.

Förebyggande /Lösning

Föräldrar spelar en central roll i att hålla sina tonåringar blir hooked på cigaretter. Det är viktigt att utbilda era barn tidigt om farorna med rökning. Empower barnen att säga nej till cigaretter. Vissa människor använder cigaretter att lindra stress. Vara säker på att berätta för dina barn på mer hälsosamma sätt att hantera stress, såsom motion, idrott eller ta en promenad. Föräldrar som röker bör försöka att sluta. Dina barn är andas samma farliga röken. Om du inte sluta cold turkey, ska du inte lämna din cigaretter där tonåringar kan komma åt dem. De är nyfikna och kan försöka att prova en. Det första blosset kunde koppla dem för livet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:huvudlöss faktablad

Relaterade artiklar


 • risk för missfall: första trimestern av graviditeten & tyngdlyftning
 • medelåldern & klimakteriet
 • hur man kan förhindra automatisk toaletter från spolning på dig i förtid
 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
 • sojamjölk för klimakteriet
 • hemlagad fästing spray
 • kan medicinering byta hårfärg?
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • stroke varningsskyltar
 • ringorm i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com