förlängd mensblödning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-08
Den genomsnittliga kvinnan har en menstruationscykel varar någonstans från 21 till 45 dagar, med menstruation varar tre till fem dagar. En orkester av hormoner, som orsakar allt från äggproduktionen till ägglossning till blödningar, styr direkt menstruationscykeln. Om halterna av någon av dessa hormoner ökar eller minskar i förtid, kan menstruationsblödningar bli lättare eller tyngre eller pågå under en längre eller kortare tid. Det finns flera medicinska tillstånd som orsakar hormonella störningar i detta fall, här är några av de vanligaste tillstånd som orsakar långvarig blödning.

Endometrios

Endometrios är ett tillstånd som orsakar livmoder vävnad att växa utanför av livmodern, oftast på äggstockarna, tarm, tjocktarm, ändtarm, urinblåsa och bäcken foder . Detta tillstånd är mycket smärtsamt och kan orsaka blodbrist genom kraftig blodförlust. Under en normal menstruationscykel, bygger slemhinnan i livmodern upp i väntan på befruktning, när detta inte sker, skjul fodret tillsammans med sin blodförsörjning genom livmoderhalsen som en period. Med endometrios, kommer fodret --- oavsett var det är --- beter sig på samma sätt, vilket orsakar blödningar och utsöndring. Symtom på detta tillstånd är smärtsamma perioder, premenstruella spotting, oregelbunden menscykel och smärta med tarmrörelserna.

Polycystiskt ovariesyndrom

polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) är en sjukdom som påverkar 5 procent och 10 procent av kvinnliga befolkningen i USA, enligt Internationella rådet om assisterad informationsspridning. Det orsakar äggstockarna att producera många små cystor, som kan hindra äggproduktion och ägglossning. PCOS påverkar de hormoner som styr menstruationscykeln, särskilt östrogen. Eftersom hormoner fluktuerar utanför det normala intervallet med dessa förutsättningar, är oregelbundna blödningar den vanligaste tecknet på sjukdomen.

Cystor på äggstockarna

Cystor på äggstockarna är säckar fyllda med vätska beläget inom äggstocken. Funktionella cystor är de vanligaste av dessa. En typ av funktionell cysta är en follikel cysta. Follikel cystor bildas när SAC inte öppnas för att släppa ägget inne i det, det fortsätter att växa i en till tre månader och sedan försvinner. En annan typ, gulkroppen cysta, bildas när SAC inte löser sig normalt. Efter ägget släpps, sälar SAC upp och vätskan inuti ökar. Dessa cystor försvinner vanligtvis inom några veckor, men de kan blöda och orsaka smärta. Symtom på cystor på äggstockarna är smärtsamma period, onormala blödningar, viktökning, bäckensmärta och tryck eller smärta i buken.

Uterus Polyper

uterus polyper växa på den inre uterin väggarna. Polyper orsakas av överväxt av celler i livmoderslemhinnan. De vanligaste tecknen på uterin polyper är långvarig menstruationsblödning, blödningar mellan perioderna, överdrivet rikliga menstruationer och infertilitet. Under klimakteriet kan polyper form och orsaka onormal vaginal blödning. Efter klimakteriet, om polyper är närvarande, kan de orsaka lätt eller stänkblödning.

Överväganden

Om dina cykler sista mindre än 21 dagar eller mer än 45 dagar, eller om de är tyngre eller lättare än vanligt, du borde se din läkare. Om de upptäcks tidigt, kan de villkor som skall korrigeras med liten anledning till oro om långsiktiga komplikationer. Med tung menstruation, det finns en ökad risk för järnbristanemi, så att få ditt blod kontrolleras nivåer är en bra idé.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka är de behandlingar för framfall pålar under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • hur snabbt komma över svin influensa och andra säsongsbetonade flus
 • Vad händer efter hysterektomi?
 • hur man lugna en crankie baby
 • information om personlig hygien
 • kan du vara gravid och har inga symtom?
 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • Graviditet & arbetsrätt
 • vad man gör om en 2-årig har en urinvägsinfektion
 • REM-sömn hos barn
 • symptom på ischias endometrios
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com