förståelse Alzheimers

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-28
Den vanligaste formen av demens är Alzheimers sjukdom ett tillstånd där hjärnceller dör. Detta gör det svårt att koncentrera sig och så småningom kommer att påverka ditt dagliga liv, vilket gör det omöjligt att göra ens de enklaste saker, som klänning och foder själv. Alzheimers anses allmänt som en sjukdom av de äldre, eftersom hälften av befolkningen över 85 år kan ha Alzheimers. Sjukdomen är progressiv, oåterkallelig och alltid dödlig

Inledning

upptäcktes 1906, var Alzheimers sjukdom uppkallad efter en tysk läkare vid namn Alois Alzheimer. Denna sjukdom förstör hjärncellerna och påverkar minnet och tänkte i ett tidigt skede. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, är språk-och muskelfunktion förstöras, så småningom leder till döden. Vanligtvis drabbar personer över 60 år, risken för att utveckla Alzheimers ökar med åldern. Beroende på graden av progression och kvalitet i vården, mest Alzheimerpatienter lever ungefär 10 år efter diagnos.

Symtom

Eftersom Alzheimers sjukdom förekommer vanligen en person blir äldre, kan symptomen visas för Alzheimers misstas för naturlig glömska av ålder. De vanligaste första symptomen är vanligtvis endast märkte av patienten själv, eftersom det börjar med lite minnesluckor, t. ex. att glömma var man placerade en bok eller dina glasögon. Men eftersom tiden går, dessa stunder av glömska bli mer frekventa och mer märkbara till vänner och familj, och åtföljs av problem i abstrakt tänkande och personlighetsförändringar.

Progression

Trots Alzheimers sjukdom börjar subtilitet i det första kommer de symtom och försämring framsteg tills patienten död. Frekvensen och hastigheten på utvecklingen varierar från person till person, liksom mönstret symptomen följa. Det finns sju stadier av denna utveckling, men tre breda faser är i allmänhet mer allmänt erkända --- mild, måttlig och svår. Varje fas varar i allmänhet en till fyra år, men det beror också på individen.

Diagnos

Sedan finns det andra, lätt att behandla tillstånd som kan orsaka demens, läkare tenderar att köra tester för att utesluta dessa möjliga orsaker, såsom depression eller hormon obalans. När andra orsaker är uteslutna, kommer särskilda undersökningar att genomföras för att diagnostisera Alzheimers sjukdom, inklusive en grundlig läkarundersökning, intervju och tester, och neuropsykologiska test och skannar hjärnan. Det är viktigt att hitta en läkare kunnig i demens och Alzheimers så oro och symtom inte ignoreras som en normal del av åldrandet.

Behandling

Det finns inget botemedel mot Alzheimers sjukdom, men vissa mediciner kan vara effektiva i förbättra mental funktion och hjälpa patienten att fortsätta sin dagliga aktiviteter utan hjälp. Kolinesterashämmare bidra till att förbättra nivåerna av signalsubstanser i hjärnan, och memantin hjälper till att skydda hjärncellerna från ytterligare skador. Det viktiga är att fånga sjukdomen tillräckligt tidigt och påbörja behandling direkt för att förbättra möjligheten att medicineringen fungerar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sunda matvanor planer för män

Relaterade artiklar


 • kan medicinering byta hårfärg?
 • vad som orsakar muskelknutor?
 • stora bröst och rygg problem
 • hur man förbereder sig att föda hemma
 • klimakteriet och perioder
 • spänningshuvudvärk hos barn
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
 • hur man ska behandla manliga klimakteriet symtom
 • joniserat akaline vatten kontra fluor vatten
 • vikten av kostfiber i en persons kost
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com