frekvent urinering dagtid hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-11
Frekvent urinering är ett problem som kan vara svårt att diagnostisera hos barn och kan ha många olika orsaker. Några av orsakerna är normala eller beteendemässiga och kommer att försvinna på egen hand. Däremot kan täta urinträngningar också ett tidigt tecken på en allvarlig sjukdom. Om du misstänker att ditt barn är kissar för mycket eller för ofta, se en läkare för att fastställa orsaken till problemet

Identification

Hur ofta gör urinering måste innan den diagnostiseras som ett villkor? Det är svårt att bedöma helt enkelt från att observera om ett barn är att eliminera alltför ofta. Innan ett barn utvärderas av en läkare, bör du begränsa sitt vätskeintag under 24 timmar för att se om det har en inverkan på hans urinering. Samla barnets urin under en 24-timmarsperiod och mäta hur mycket det är. De flesta små barn bör producera ca 1-1. 5 gram av urin per kilo kroppsvikt per dag.

Sjukdom

Det finns flera sjukdomar som kan orsaka frekvent urinering. En av de vanligaste är urinvägsinfektion. Om problemet är en UVI, får barnet också har brådskande, en brännande känsla vid vattenkastning och ibland feber. En annan orsak kan vara diabetes. Andra symptom på diabetes omfattar törst, ökad aptit och sängvätning. En läkare kan testa för diabetes genom att testa halten av glukos i barnets urin. Andra möjliga sjukdomar är diabetes insipidus, eller bristen på ett pituary körtel hormon, och njursjukdomar.

Behavior

Frekvent urinering kan vara en enkel beteendemönster som händer genom val och försvinner naturligt. Några småbarn, särskilt pojkar, utveckla en fascination för urinering strax efter potträning, och för ett par månader de vill kissa vid varje tillfälle. Unga skolbarn kommer ibland att försöka dricka tillräckligt med vatten omedelbart efter att gå på toaletten för att säkerställa att de måste gå snart igen så de kan ha en ursäkt att komma ur klassen för ett par minuter. Och, naturligtvis, ett barn som ständigt dricker juice eller mjölk behöver kissa ofta.

Mat /Dryck

Förutom högt vätskeintag motsvarar mer frekvent urinering, finns det några livsmedel som är mer sannolikt att orsaka urinering. Många sura livsmedel är naturligt diuretika som kan orsaka täta urinträngningar med barn för ett par timmar efter maten har ätits. Täta urinträngningar kan också vara ett tecken på en reaktion på en specifik mat, vilket tyder på en allergi eller intolerans.

Förebyggande /Lösning

Behandling av frekvent urinering beror på orsaken till problemet. Barn med diabetes måste följa en sockerfri diet och ta insulin. Urinvägsinfektioner brukar behandlas med antibiotika. Om orsaken är beteendemässiga, kan du behandla den genom att begränsa vätskeintaget, genom att uppmuntra barnet att helt tömma hennes urinblåsan vid urinering, och genom att vänta för beteendet att gå iväg på egen hand.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fytokemikalier som efterliknar effekten av östrogen i kroppen





Relaterade artiklar


 • den genomsnittliga höjden för kvinnor i olika länder
 • Vad ska ditt blodsocker vara när man är gravid?
 • torr hårbotten hos barn
 • botemedel mot hicka
 • hur man lugna en crankie baby
 • klimakteriet vid 35
 • risker under graviditet efter livmodern
 • cat scan vs MR
 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
 • de bästa sätten att hantera värmevallningar




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com