fytokemikalier som efterliknar effekten av östrogen i kroppen

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-10
Fytokemikalier som efterliknar effekterna av östrogen i kroppen kallas fytoöstrogener, och finns i många vanliga livsmedel och kosmetika. Effekten av fytoöstrogener på vår hälsa är ett kontroversiellt ämne, eftersom det finns både risker och fördelar som förknippas med exponering. Fytoöstrogener kan reagera olika beroende på den naturliga hormonnivåer av den person som konsumerar dem

Typer

Det finns många typer av fytoöstrogener i kroppen, och de flesta förekommer naturligt i livsmedel och örter. Isoflavoner, soja och andra bönor, har de högsta östrogena effekten av alla fytoöstrogener. Andra fytoöstrogener inkluderar flavonoler, flavoner, flavanones, lignaner och parabener. Parabener, inklusive metylparaben propylparaben, och butylparaben, finns naturligt i vissa livsmedel, men de som finns i hushållet kosmetiska produkter är syntetiska.

Funktion

Den kemiska strukturen av fytoöstrogener är mycket lik den i östrogen produceras naturligt i kroppen. På grund av likheten, fytoöstrogener har möjlighet att knyta till webbplatser östrogen receptorer på cellernas yta. Fytoöstrogener har en mycket svagare östrogena effekter i kroppen än naturligt östrogen eller syntetiskt östrogen, som de i p-piller.

Källor

Fytokemikalier att efterlikna effekterna av östrogen i kroppen finns i vanliga livsmedel och vardag objekt. Soja är en av de mest potenta och gemensamma phytoestrogenic livsmedel. Andra phytoestrogenic mat inkluderar äpplen, morötter, körsbär, kaffe, datum, vitlök, persilja, granatäpplen, potatis och vete. Parabener finns naturligt i blåbär, kanel och katrinplommon. Syntetiska Parabener används som konserveringsmedel i kosmetiska produkter på grund av deras antimikrobiella effekter och kan hittas i smink, schampo, hudkrämer och tvålar.

Fördelar

En översikt publicerad i tidskriften obstetrik och gynekologi visar att fytoöstrogener har många hälsofördelar, bland annat en minskad risk för hjärtsjukdom och lägre kolesterol. Fytoöstrogener kan också hämmar bildningen av cancer och att förebygga eller behandla osteoporos. Fytoöstrogener som soja kan användas som ett alternativ till hormonbehandling för klimakteriet och postmenopausala kvinnor, även aktuell vetenskaplig forskning inte stöder Effekten av denna behandling.

Risker

Enligt Center för Bioenvironmental Forskning vid Tulane och Xavier Universiteten har fytoöstrogener förknippats med fertilitetsproblem, inklusive barnlöshet och utvecklingsmässiga brister reproduktionsorganen hos barn. Överdriven exponering för fytoöstrogener kan också orsaka östrogendominans, vilket kan leda till viktökning, huvudvärk, sömnlöshet och andra problem. En förening har hittats mellan bröstcancer och förekomsten av parabener, men det är oklart om parabener i kosmetika ökar risken för bröstcancer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:orsakerna till nedre högra buksmärtor under graviditet

Relaterade artiklar


 • vad är body mass index?
 • osteoporos hip övningar
 • graviditet massage förmåner
 • hur man överlever klimakteriet utan att förlora ditt sinne
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • Efexor som behandling för klimakteriet
 • struktur i knäleden
 • Hur samhället barnen visa övervikt?
 • biverkningar av såg palmeto
 • struktur skelettmuskler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com