gas lättnad för nyfödda

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-09
En baby som lider av gas smärtor kommer att gråta en annan gråter än det du hör när han är trött eller hungrig. Gasen smärta rop är en skarp, förtvivlade skrik. Du kan normalt se att bebisen är i smärta, vilket kan vara otroligt stressande, speciellt om du är första gången förälder. Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att lindra smärtan ditt barn mår. Om du tycker att dessa metoder inte lugna ditt barn, och gråt är en fortlöpande, skarp och frenetiska gråta, ring din barnläkare för ytterligare hjälp.

"Fotboll" Håll och Tummy Massage

Det kan vara mycket svårt att lugna ett barn som lider gas obehag. Genom att sätta barnet i "fotboll" håller du sätta press på hennes mage, som kan lindra en del av smärtan hon känner. För att använda "fotboll" håll, vila barnet på din underarm med hakan mot armbågen. Försiktigt grepp barnet i blöjområdet ger säkert grepp. Gå runt och klappa henne tillbaka. Detta bör bidra till att bryta upp de gasbubblor.

Ett annat tips är att använda en litet tryck med handen på hennes mage. Genom att lätt massera magen i en moturs rörelse, kanske du kan hjälpa till med gasen smärtan.

"Bicycle Legs"

"Bicycle ben" är en annan gas-lindra teknik. Lägg barnet på rygg. Håll fötterna i dina händer och flytta benen som om han var att cykla. Gör detta i flera minuter. Detta bör bidra till att flytta en del av gasen ut i hans kropp.

Det kan också bidra till att försiktigt böja barnets ben och tryck benen upp till magen och tillbaka till den ursprungliga positionen. Du kan göra denna manöver flera gånger i rad.

Over-the-counter medicinering

Om du inte kan hjälpa till att flytta gasen genom massage och baby "motion," flera over-the-counter mediciner har skapats för att hjälpa till med spädbarn gas och kolik. Brustabletter är avsett att minska spädbarnskolik kan placeras i barnets mun. De är gjorda med helt naturliga ingredienser, men kontakta en läkare innan användning om ditt barn har några allergier. Gas droppar med den aktiva substansen simetikon också har visat sig vara otroligt hjälpsam. Dessa droppar kan ges till barnet flera gånger om dagen. Som med alla läkemedel, kontakta din läkare innan användning.

Gripe vatten är en annan populär medicin tillverkade av helt naturliga ingredienser. Många föräldrar med inställsam eller kolik bebisar har hittat gnälla vatten till stor hjälp.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:är egna garvare farligt?

Relaterade artiklar


 • snabba sätt att förmå labor
 • hjälpen för dem som försöker att bli gravid
 • Hur är en koloskopi gjort?
 • fakta vänster om vänsterhänta kontra högerhänta personer
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • sova avbrott i klimakteriet
 • ägglossning symtom och tecken
 • p-piller faq
 • avföring färg hos barn
 • hur man motiverar din vandring kompis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com