hemsjukvård om åldrande föräldrar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-19
Hemvård av äldre föräldrar kan vara mycket givande. Vuxna barn och unga barnbarn kan dra nytta av de råd och perspektiv av en äldre person. Äldre vuxna kan njuta av vitalitet och energi av yngre familjemedlemmar. Hand om åldrande föräldrar hemma också medför vissa problem som kan orsaka ohälsosam stress om du inte är tillräckligt förberedda

sjukvård

Var beredd på det ökade medicinska behov av äldre föräldrar. Dina föräldrar kanske behöver insulin skott för diabetes eller kan behöva andra läkemedel övervakas. Äldre personer behöver ibland transport till läkarbesök och nytta av en annan person där för att lyssna på instruktioner och råd av läkare.

Hygien

Var uppmärksam på utseende och personlig hygien för äldre föräldrar, som förändringar för värre kan vara tecken på försämrade hälsa. Vara villiga att erbjuda hjälp med dagliga sysslor såsom bad, påklädning och schamponering, som kan bli utmanande för äldre föräldrar. Installera räcken, duschstolar och halkfria mattor i badkaret eller duschen om att bada eller duscha blir svårt för din äldre förälder. Stödja äldre föräldrar i shopping för kläder som är bekväma, lätta och som fritt från knappar, snaps och dragkedjor som möjligt.

Kostnad

Förbered dig för kostnaden för hand om åldrande föräldrar hemma. Faktor i saker som tid tagits bort från arbetet på grund av läkarbesök och andra ansvarsområden. Glöm inte kostnaden för saker som rullstolar och rollatorer, ramper eller räcken som kan behövas för att göra ett hem mer tillgänglig och hem sjukvårdspersonal, om det behövs.

Social interaktion

Var medveten om att dina gamla föräldrar, precis som alla andra, åtnjuta social interaktion. Ge dem möjlighet att umgås med sina kamrater. Uppmuntra dina föräldrar att bjuda in vänner för att spela spel, njuta av snacks eller bara titta på film. Dessutom blir förtrogen med den tabell för händelser i den lokala äldreboende. Om dina föräldrar visar intresse för en verksamhet, erbjuda sig att transportera dem, om det behövs.

Stress

Ta hand om dina gamla föräldrar hemma kan orsaka oväntade stress. Vuxna barn är ofta oförberedda för de uppgifter de måste fylla som sina föräldrar ålder. Vissa människor är besvärade av att hjälpa gamla föräldrar bada eller använda toaletten. Andra är inte redo för förändringar i deras gamla föräldrar --- allt från begränsad rörlighet på grund av artrit till anstormningen av demens. Dessa spänningar kan få folk att reagera på överraskande sätt. American Psychological Association's Office on Aging hävdar att "de flesta övergrepp mot äldre och vanvård sker i hemmet" och är "i samband med förändringar i levande situationer och förhållanden till följd av den äldre personens växande svaghet och beroende av andra för sällskap och för att möta grundläggande behov . "

Ignorera inte montering betonar eller andra bekymmer som kan uppstå när hand om dina föräldrar hemma. Brainstorma en lista över personer som kan lindra de primära vårdgivaren när så behövs. Hyr en privat sjuksköterska om en äldre förälder behöver mycket sjukvård. Om det blir för svårt, forskning lokala sjukhem, som brukar erbjuda bra möjligheter till social samvaro samt kvalitet sjukvård.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur lätt träning innan du sover på natten

Relaterade artiklar


 • återkommande öroninflammation
 • typer av p-piller dispensrar
 • osteoporos och klimakteriet
 • STREP b infektioner hos spädbarn
 • vad som orsakar låg progesteron nivåer under graviditeten?
 • hjärta leva hälsosamt
 • olika typer av allergi mediciner
 • hur man identifierar orsakerna till erektil dysfunktion och impotens
 • hur du skyddar ditt barn från H1N1 (svininfluensan)
 • fakta om ADHD hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com