historiska behandlingar av klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-15
Menopause är ett tillstånd som drabbar en kvinna vid en punkt i livet då hon inte längre kan producera barn. Denna "förändring av livet" kommer tidigare för vissa kvinnor än andra, och medför minskad hormonproduktion och för många kvinnor tillhörande humörsvängningar, värmevallningar, irritabilitet och mycket mer. Olika behandlingar av stadier i klimakteriet (från perimenopause till Postmenopause) har erbjudits --- några effektiva, andra inte

hormonterapi

Hormone-substitutionsbehandling är en av de vanligaste metoderna för behandling av kvinnor i olika skeden av klimakteriet processen. Först erbjuds kvinnor i 1930-talet att behandla irriterande värmevallningar, hormon-substitutionsterapi fokuserade på införandet av utbyte östrogen. Under 1960-talet kvinnor var starkt uppmuntras att delta i hormon-ersättning för behandling av värmevallningar, inte som en pålitlig utbyte av östrogen hormon produceras naturligt av deras kroppar. Kvinnor uppmuntras att använda hormonbehandling av läkare och media marknadsföring strävanden till 1970-talet, då östrogen i hormon-ersättningsprodukter var kopplad till livmodercancer. Ändå är östrogen-ersättning läkemedel förskrivna idag.

Naturliga metoder

För hundratals om inte tusentals år kvinnor har sökt befrielse från symptomen produceras av klimakteriet och den kraftiga minskningen hormoner villkoret för med sig. Huskurer som silverax rödklöver te har använts av generationer kvinnor för att lindra värmevallningar. Dong Quai är en växt rot som har använts i Asien i tusentals år för att lindra symtomen och linfrön är också känd för att minska graden av värmevallningar. Mayo Clinic visar 2 msk. linfrö per dag, strös eller blandas med mat för att minska intensiteten av värmevallningar. Jättenattljusolja, soja och soja-baserade produkter har länge varit tippad att lindra värmevallningar, depression och sömnlöshet i de upplever olika stadier av klimakteriet.

Patchar och krämer

Östrogen krämer och patchar slå till marknaden i det senaste årtiondet och erbjuda östrogen och kombination av östrogen och progesteron behandlingar för klimakteriebesvär och som ett alternativ till piller hormonersättning. Plåster och krämer finns i en mängd olika styrkor och doser. Vissa erbjuds av receptbelagda, medan andra finns på hälsokost butiker. Fläckar är avsedda att bäras hela tiden under en viss tidsperiod, medan krämer används vanligtvis varje kväll under ett par veckor och sedan två gånger i veckan för det långsiktiga underhållet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sätt att testa hormonnivåer

Relaterade artiklar


 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • diet för högt blodtryck presure
 • STREP b infektioner hos spädbarn
 • klimakteriet och stress
 • delar av Integumentary systemet
 • inåtväxande spik infektion
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
 • viral sinusinfektion
 • vad näringsämnen behövs i en hälsosam kost för barn?
 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com